Τρίπολη: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις – Είχαν ρημάξει πάνω από 20 σπίτια

 Τρίπολη: Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις – Είχαν ρημάξει πάνω από 20 σπίτια

Εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών, σημειώθηκε πρόσφατα στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Για τις υποθέσεις αυτές, σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ένα άτομο, αρχηγικό μέλος των εγκληματικών οργανώσεων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει τρία ακόμα άτομα και άγνωστο συνεργό τους.

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 53.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκαν, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών, στην Τρίπολη και την Αμαλιάδα Ηλείας.

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας, παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρείς ημεδαπούς, ηλικίας 18, 20 και 37 ετών, αντίστοιχα και άγνωστο συνεργό τους.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε η δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες διέθεταν ιεραρχική δομήδιακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2023, αποκομίζοντας έτσι, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση, δραστηριοποιούταν τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023, έως και τέλη Αυγούστου 2023 στην Τρίπολη.

Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση, αποτελούνταν από τον συλληφθέντα 33χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο και 2 ημεδαπούς, ηλικίας 18 και 20 ετών.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, δραστηριοποιούταν τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως και τις 19 Δεκεμβρίου του 2023 στην Αμαλιάδα και αποτελούνταν από τον συλληφθέντα 33χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο, 37χρονο ημεδαπό και έναν άγνωστο δράστη.

Ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι πιο πάνω, αποκτούσαν πρόσβαση σε διαμερίσματα – οικίες, με τις μεθόδους της διαρρήξεως και αναρρίχησης, κυρίως απογευματινές – βραδινές ώρες, όπου αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει, συνολικά, τουλάχιστον 20 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, ενώ υπολογίζεται ότι από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 53.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και χρυσαφικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και την ταυτοποίηση του άγνωστου συνεργού τους.

Σχετικά Άρθρα