Ψαλτοπούλου: Φτάσαμε τους 60 νεκρούς την εβδομάδα από κοροναϊό

  Ψαλτοπούλου: Φτάσαμε τους 60 νεκρούς την εβδομάδα από κοροναϊό

Για τους εξήντα νεκρούς που θρηνούμε από κορονοϊό κάθε εβδομάδα, την παραλλαγή JN.1 που δείχνει απειλητική για τη δημόσια υγεία και τη σημασία των εμβολίων μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να προσέχει περισσότερο τις ημέρες των εορτών. H καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠA αναφέρθηκε και στον στρεπτόκοκκο επισημαίνοντας ότι δεν απειλεί μόνο τα παιδιά αλλά και τους υπερηλίκους.

Με την υπενθύμιση ότι ο κορονοϊός είναι εδώ και οι πολίτες δεν πρέπει να εφησυχάζουν η καθηγήτρια επιδημιολογίας δήλωσε ότι «όσοι δεν έχουν κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο και είναι άνω των 60 ετών καλό είναι να το κάνουν», όπως επίσης ότι οι ευπαθείς ομάδες δεν θα πρέπει να ξεχνούν και το εμβόλιο της γρίπης.

Και αυτό γιατί όπως τόνισε «εαν κολλήσει κάποιος, είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες που παρατηρούμε τις περισσότερες διασωλήνωσεις και τους περισσότερους θανάτους, είναι σημαντικό να διαγνωστούν άμεσα» καθώς στη θεραπεία βοηθούν τα αντιικά φάρμακα. Η κα Ψαλτοπούλου δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στη χρήση της μάσκα, σε προαιρετική βάση, ιδίως όταν βρισκόμαστε σε χώρους με συνωστισμό.

«Το επικαιροποιημένο εμβόλιο μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε υγιής ενήλικας, αλλά τη μεγάλη διαφορά τη βλέπουμε στις ηλικίες αυτές, δηλαδή στους άνω των 60 ετών», συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα