Πράγα: Βρέθηκε όπλο και αυτοσχέδια βόμβα στο σπίτι του μακελάρη

 Πράγα: Βρέθηκε όπλο και αυτοσχέδια βόμβα στο σπίτι του μακελάρη

Περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται σχετικά με την μαζική δολοφονία στην Πράγα, όπου ένας 24χρονος σκότωσε 14 ανθρώπους στο πανεπιστήμιο του Καρόλου και τραυμάτισε άλλους 24, πριν αυτοκτονήσει.

Ο δράστης ήταν φοιτητής Καλών Τεχνών, και φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Φέρεται ότι αυτοκτόνησε αφότου άνοιξε πυρ εναντίον φοιτητών και καθηγητών. Σύμφωνα με τις αρχές, ο David Kozak σκότωσε τον πατέρα του και στη συνέχεια – αποφασισμένος να σκορπίσει τον θάνατο – ταξίδεψε δύο ώρες για να φτάσει στην Πράγα.

Όπως μεταφέρει η Daily Mail , έπειτα από έρευνες της τσεχικής αστυνομίας, γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε ένα όπλο στο κατάλυμα χρησιμοποιήθηκε για να πυροβολήσει τον πατέρα και το μωρό του.

Η La Stampa αναφέρει πως, αστυνομικές πηγές βρήκαν στο σπίτι του μια αυτοσχέδια βόμβα στο κελάριη οποία αποτελούνταν από «κύλινδρο, πυρομαχικά, πυροτεχνικό υλικό και χημικές ουσίες». «Το κελάρι έμοιαζε με καταφύγιο. Το μπουκάλι ήταν μεγάλο, είχε πολλά καλώδια συνδεδεμένα σε αυτό, που οδηγούσαν σε άλλο εξοπλισμό. Κατά τη γνώμη μου, περιείχε ένα σύστημα που θα προκαλούσε έκρηξη», είπε πηγή κοντά στην έρευνα.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 24χρονος

Ο μακελάρης χρησιμοποίησε ένα πολυβόλο όπλο ZEV .308 WIN για να «σπείρει» τον θάνατο στην Πράγα. Όλα έγιναν στο κτίριο, όπου στεγάζεται το τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Οι τρομοκρατημένοι φοιτητές πηδούσαν από το παράθυρο και προσπαθούσαν να μπουν στον κάτω όροφο, την ώρα που εκτυλισσόταν το μακελειό στην Πράγα. Σε άλλο ντοκουμέντο που σοκάρει, φοιτητές είχαν βγει στο περβάζι της οροφής για να αποφύγουν τις σφαίρες του 24χρονου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, μια κοπέλα δεν κατάφερε να κρατήσει την ισορροπία της στο περβάζι και έπεσε στο κενό, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Σχετικά Άρθρα