Λήστεψαν γιαγιά οι δράστες επτά διαρρήξεων στη Βοιωτία

 Λήστεψαν γιαγιά οι δράστες επτά διαρρήξεων στη Βοιωτία

Δύο από τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας που δρούσε από τα τέλη Σεπτεμβρίου σε περιοχές της Βοιωτίας, όπου είχαν ληστέψει μια ηλικιωμένη και είχαν διαπράξει μια σειρά διαρρήξεων, συνελήφθησαν στην Θήβα, με στοχευμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων, διαπιστώθηκε ότι οι δυο κακοποιοί μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται, είχαν διαπράξει επτά κλοπές σε διάφορες επιχειρήσεις, σπίτια, σταθμευμένα οχήματα και σε βάρος μιας πεζής γυναίκας σε περιοχές των Θηβών, της Τανάγρας και του Ορχομενού και είχαν αρπάξει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εξαρτήματα οχημάτων και διάφορα είδη, αξίας άνω των 12.000 ευρώ, σύμφωνα με το protothema.gr

Στις 10 Δεκεμβρίου, οι κακοποιοί λήστεψαν μια ηλικιωμένη μέσα στη μονοκατοικία της στην κοινότητα Κόκκινο του Ορχομενού όπου εισέβαλαν παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, την έσπρωξαν βία και την έριξαν στο δάπεδο. Οι εισβολείς απείλησαν ότι θα σκοτώσουν την τρομοκρατημένη γριούλα αν δεν τους έδινε χρήματα και χρυσαφικά και, τελικά, άρπαξαν τη βέρα της και ένα ρολόι αξίας περίπου 400 ευρώ.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός δράστη το οποίο χρησιμοποιούσαν στην παράνομη δραστηριότητά τους και στο εσωτερικό του βρέθηκαν δυο μαχαίρια. Στο σπίτι του δεύτερου κατασχέθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας που ανήκουν σε άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επίσης χρησιμοποιούσαν, ενώ ο σκύλος ανιχνευτής ανακάλυψε και μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι δυο κακοποιοί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών όπου τους ασκήθηκε δίωξη για ένταξη σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και κλοπές, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις και για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων συνεργών τους.

Σχετικά Άρθρα