Αράχωβα: Ολοκληρώθηκε η δικογραφία με το τελικό πόρισμα – Κλείνει η υπόθεση Όλιβερ;

 Αράχωβα: Ολοκληρώθηκε η δικογραφία με το τελικό πόρισμα – Κλείνει η υπόθεση Όλιβερ;

Κλείνει οριστικά ο φάκελος του θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα με τελικό συμπέρασμα ότι δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα, όπως είχε υποστηριχθεί από κάποιους αφού δεν βρέθηκε ο δράστης… H δικογραφία για ακόμη μία φορά επέστρεψε στον αρμόδιο εισαγγελέα με την προσθήκη του εγγράφου πορίσματος που παραδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Ο ίδιος καλείται, πλέον, να αποφασίσει αν στοιχειοθετείται οποιοδήποτε αδίκημα και σε βάρος οποιουδήποτε.

Από το τελικό αναλυτικό πόρισμα του Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρύτανη του εν λόγω πανεπιστημίου κ. Νίκου Παπαΐωάννου (σσ ήταν και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές) ο οποίος είχε ορισθεί ειδικός πραγματογνώμονας στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και των δικαστικών αρχών, δεν προκύπτει ότι ο θάνατος του χάσκι οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Το αναλυτικό συμπέρασμα του καθηγητή και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ συμπίπτει με εκείνο κι άλλων κτηνιάτρων δημοσίων υπηρεσιών που εξέτασαν το ίδιο περιστατικό.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει και η έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής από την εξέταση μαρτύρων και την ανάλυση υλικού καμερών που καταδεικνύουν ότι το άτυχο τετράποδο δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων και δεν υπήρχε οποιαδήποτε παρουσία και εμπλοκή ύποπτου ατόμου στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου ζώου.

Οσον αφορά τις αναφορές για «κρίσιμο μάρτυρα που έδωσε τα τελευταία 24ωρα » καταλυτική κατάθεση» κι υπέδειξε τον »δράστη» της κακοποίησης του «Ολιβερ», σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στενό συγγενή ατόμου από την Αράχωβα το οποίο υποστήριζε επίμονα την θεωρία της κακοποίησης του χάσκι, από άνθρωπο.

Ο εν λόγω συγγενής του φέρεται να ανέφερε προ λίγων 24ωρων στους αστυνομικούς ότι δέχθηκε SMS από άγνωστο αριθμό που υποδείκνυε ως υποτιθέμενο δράστη καταστηματάρχη της περιοχής για τον οποίο είχαν διατυπωθεί κι άλλες φορές σχετικοί ισχυρισμοί που δεν είχαν επιβεβαιωθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά Άρθρα