Pornhub, XVideos και Stripchat μπαίνουν υπό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας εντός ΕΕ

 Pornhub, XVideos και Stripchat μπαίνουν υπό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας εντός ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει τα γνωστά sites να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της τα τρία γνωστά sites Pornhub, XVideos και Stripchat «πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες», εντάσσοντάς τις στον νέο κανονισμό για τις ψηφιακές υπηρεσίες που ψήφισε πριν από λίγο καιρό.

Βάσει αυτής της εξέλιξης, όσα sites ξεπερνούν σε επισκεψιμότητα τα 45 εκατομμύρια χρήστες το μήνα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από την αρμόδια αρχή.

Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των χρηστών τους, όπως την επαλήθευση της ηλικίας τους, την ξεκάθαρη αναγραφή κινδύνων που ενέχει η χρήση της πλατφόρμας τους, την καταπολέμηση πειρατικού υλικού και την διαφάνεια σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις τους.

Τα τρία sites έχουν μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο να ακολουθήσουν αυτές τις εντολές και μάλιστα να προσφέρουν άμεση πρόσβαση στις Αρχές αν χρειαστεί κάποιος έλεγχος.

Μάλιστα, δεν θα πρέπει να διαμορφώνουν προφίλ χρηστών για να στοχεύουν συγκεκριμένα χρήστες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει να αμφισβητεί τα στοιχεία που δίνει το Pornhub για τους μηνιαίους χρήστες του από την ήπειρό μας, τη στιγμή που το XVideos αναφέρει πως έχει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους επισκέπτες κάθε μήνα.

Σχετικά Άρθρα