Jerusalem Post: Ζωντανός και… όρθιος ο Ντέιφ, ένας από τους ηγέτες της Χαμάς

 Jerusalem Post: Ζωντανός και… όρθιος ο Ντέιφ, ένας από τους ηγέτες της Χαμάς

Σε μια αποκάλυψη για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ της Χαμάς πραγματοποιούν οι Jerusalem Post. Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, (γνωστός ως The Guest), τον οποίο το Τελ Αβίβ έχει επιχειρήσει να σκοτώσει 7 φορές όχι μόνο είναι ζωντανός, σύμφωνα με βίντεο που έχει στην κατοχή του ο Ισραηλινός Στρατός (IDF), αλλά μάλιστα καλύτερα σε σχέση με αυτό θα προσδοκούσαν οι Ισραηλινοί.

Ειδικότερα, σε ένα από τα βίντεο που κατασχέθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων συλλογής πληροφοριών εντός της Λωρίδας της Γάζας, ο Ντέιφ φαίνεται να περπατά, αν και δείχνει να κουτσαίνει ελαφρώς.

Το Ισραήλ θεωρούσε ότι ο Ντέιφ χρησιμοποιούσε αναπηρικά καροτσάκια και υπέφερε από σωματικές αναπηρίες μετά τις επτά συνολικά απόπειρες δολοφονίας εναντίον του, μερικές από τις οποίες κατάφεραν να τον τραυματίσουν, όπως η επιχείρηση Protective Edge το 2014.

Σημειώνεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός έριξε φυλλάδια στη Γάζα προσφέροντας 400.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην τοποθεσία του Γιαχία Σινουάρ και 300.000 δολάρια για τον εντοπισμό του αδελφού του Μαχμούντ.

Σχετικά Άρθρα