Eurostat: Οι πιο “ευτυχισμένες” χώρες της Ευρώπης – Τρίτη από το τέλος η Ελλάδα

 Eurostat:  Οι πιο “ευτυχισμένες” χώρες της Ευρώπης – Τρίτη από το τέλος η Ελλάδα

Νέα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ κατατάσσουν τους Αυστριακούς ως τους πιο «ευχαριστημένουςμε τη ζωή τους» πολίτης στην Ευρώπη στο μπλοκ των 27 χωρών -μελών. Σε υψηλές θέσεις βρίσκονται επίσης Πολωνία, Φινλανδία και Ρουμανία. Όσον αφορά στην Ελλάδα, σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται αρκετά χαμηλά, καταλαμβάνοντας την τρίτη από το τέλος θέση στη «γηραιά ήπειρο».

Ειδικότερα, η Αυστρία συγκέντρωσε συνολικά 7,9 στα 10 στην ετήσια δημοσίευση της Eurostat για τους «δείκτες ποιότητας ζωής», η οποία βασίζεται σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη. Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Γερμανία είναι επισήμως η δεύτερη από το τέλος της κατάταξης, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία. Τρίτη από το τέλος είναι η Ελλάδα με ελαφρώς ανώτερη βαθμολογία από την Γερμανία. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα από το 7,1 έπεσε στο 6,7 ενώ η Κύπρος ανέβηκε στο 7,2 από το 7,1. 

Στην πραγματικότητα, η Βουλγαρία ήταν η μόνη χώρα από τις 27 που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία κάτω από έξι στα δέκα για τη συνολική ικανοποίηση από τη ζωή το 2022. Κάθε χρόνο η Eurostat, η επίσημη στατιστική υπηρεσία του μπλοκ, μετρά πόσο ευτυχισμένο δηλώνει ένα δείγμα του πληθυσμού σε κάθε κράτος μέλος από τη ζωή του.

Η κλίμακα αυτή εκτείνεται από το μηδέν (απόλυτη δυσαρέσκεια) έως το δέκα, που σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Ερευνά επίσης πόσο αισιόδοξα είναι τα ερωτηθέντα άτομα για το μέλλον ή, ανάλογα με την περίπτωση, πόσο απαισιόδοξα. Ενώ θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι όσο πιο πλούσια είναι η χώρα, τόσο πιο ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει σε όλους τους τομείς.

eurostat-1

Σχετικά Άρθρα