Πέρεθ για την ιστορική απόφαση στο ποδόσφαιρο: “Θρίαμβος της Ευρώπης των ελευθεριών, οι σύλλογοι είναι κύριοι της μοίρας τους” (vid)

 Πέρεθ για την ιστορική απόφαση στο ποδόσφαιρο: “Θρίαμβος της Ευρώπης των ελευθεριών, οι σύλλογοι είναι κύριοι της μοίρας τους” (vid)

Το σχόλιο του Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος πρωτοστάστησε στη δημιουργία της European Super League για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρει ότι δεν μπορεί η UEFA να έχει το μονοπώλιο.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε δεκτή την προσφυγή της Α22, που εκπροσωπεί τη European Super League, κατά του μονοπωλίου των UEFA και FIFA, αποφασίζοντας ότι δεν έχουν το δικαίωμα να εγκρίνουν εκείνες οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση.

«Στη Ρεάλ χαιρετίζουμε με τεράστια ικανοποίηση την απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση των αρχών, των αξιών και των ελευθεριών μας.

Τις επόμενες ημέρες θα μελετήσουμε προσεκτικά το εύρος αυτού του ψηφίσματος, αλλά αναμένω δύο συμπεράσματα μεγάλης ιστορικής σημασίας. Πρώτον, ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ξανά μονοπώλιο. Και δεύτερον, ότι από σήμερα οι σύλλογοι θα είναι οι κύριοι της μοίρας τους.

Οι σύλλογοι βλέπουν ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας να προτείνουμε και να προωθούμε ευρωπαϊκές διοργανώσεις που εκσυγχρονίζουν το άθλημά μας και προσελκύουν φιλάθλους από όλο τον κόσμο. Με λίγα λόγια, σήμερα θριάμβευσε ξανά η Ευρώπη των ελευθεριών και σήμερα θριάμβευσε και το ποδόσφαιρο και οι οπαδοί του.

Μπροστά στις πιέσεις που δεχόμαστε για περισσότερα από δύο χρόνια, σήμερα κυριαρχεί ο νόμος, η λογική και η ελευθερία. Και για αυτό το λόγο, η Ρεάλ θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του ποδοσφαίρου.

Όπως πριν από σχεδόν εβδομήντα χρόνια κάναμε ένα θεμελιώδες βήμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, σήμερα έχουμε και πάλι καθήκον και ευθύνη να δώσουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τη νέα ώθηση που τόσο πολύ χρειάζεται. Και για να το πετύχουμε αυτό θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε ένα σύγχρονο έργο, πλήρως συμβατό με τις εθνικές διοργανώσεις, ανοιχτό σε όλους, βασισμένο στην αθλητική αξία και που θα επιβάλλει ουσιαστικά το σεβασμό για το οικονομικό δίκαιο παιχνίδι. Ένα έργο που θα φέρει οικονομική βιωσιμότητα για όλους τους συλλόγους και που πάνω από όλα θα προστατεύσει τους παίκτες και θα ενθουσιάσει τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο.

Θα το κάνουμε παρά τις αντιδράσεις που έχουμε υποστεί και οι οποίες, χωρίς αμφιβολία, θα ενταθούν από σήμερα. Κανείς όμως δεν είπε ότι ήταν εύκολο να τερματιστεί ένα μονοπώλιο μετά από τόσες δεκαετίες.

Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ευκαιρία να βελτιώσουμε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο των συλλόγων. Ένα ποδόσφαιρο στο απόγειο του 21ου αιώνα, με διαφανή διακυβέρνηση, που ξέρει πώς να συνυπάρχει με τις νέες τεχνολογίες και που προκαλεί για άλλη μια φορά το πάθος και τη συγκίνηση που έχουν πραγματικά ανάγκη οι φίλαθλοι.

Επιτρέψτε μου να πω στους ευρωπαϊκούς συλλόγους ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής στην οποία μπορούμε να εργαστούμε ελεύθερα μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, χωρίς απειλές, χωρίς να ενεργούμε ενάντια σε τίποτα και κανέναν και με στόχο να καινοτομήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το ποδόσφαιρο για να συνεχιστεί, τροφοδοτώντας το πάθος των οπαδών.

Από σήμερα, το παρόν και το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι επιτέλους στα χέρια των συλλόγων, των παικτών και των φιλάθλων τους. Η μοίρα μάς ανήκει και έχουμε μεγάλη ευθύνη μπροστά μας.

Αυτή η μέρα θα σηματοδοτήσει το πριν και το μετά. Είναι μια μεγάλη μέρα για την ιστορία του ποδοσφαίρου και για την ιστορία του αθλητισμού« αναφέρει στο σχετικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σχετικά Άρθρα