Νέος “αιφνιδιασμός” από Κασσελάκη – Δυσφορία για την αναβολή συνεδρίασης της Επιτροπής του Συνεδρίου λόγω… Παρισιού

 Νέος “αιφνιδιασμός” από Κασσελάκη – Δυσφορία για την αναβολή συνεδρίασης της Επιτροπής του Συνεδρίου λόγω… Παρισιού

Η είδηση του ξαφνικού ταξιδιού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Παρίσι είχε μείνει μυστική από την Κουμουνδούρου και ως τέτοια προκάλεσε δυσφορία στις τάξεις του στελεχιακού δυναμικού της. Ο κ. Κασσελάκης με τον σύζυγο του, Τάιλερ Μακμπέθ εθεάθησαν να περπατούν στο ιστορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην Αθήνα, ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος ειδοποιήθηκαν πως αναβάλλεται για αύριο, Παρασκευή η συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), την οποία οι συμμετέχοντες περίμεναν ήδη εδώ και δέκα ημέρες, προκειμένου να εκκινήσει η προετοιμασία του Συνεδρίου.

Εν αναμονή της συνεδρίασης της Επιτροπής, που υποκαθιστά την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μέχρι το Συνέδριο, κυκλοφόρησαν διαρροές περί μη εκλογής Συνέδρων ενω τελικά ματαιώθηκε η συνεδρίαση που θα άνοιγε την όποια οργανωτική συζήτηση, καθώς τα μέλη της Επιτροπής είχαν σχεδόν προεξοφλήσει ότι στη συνεδρίαση θα παρενέβαινε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, ξεκινώντας την αντεπίθεση του κόμματος.

Η μετατόπιση της εσωκομματικής διαδικασίας το απόγευμα της Παρασκευής, προκάλεσε δυσφορία σε ουκ ολίγα στελέχη, που προγραμμάτιζαν τις υποχρεώσεις τους ενόψει Χριστουγέννων

Περισσότερο από έκδηλη, υπήρξε η δυσφορία και στο περιβάλλον του Διονύση Τεμπονέρα. Πηγές από το περιβάλλον του έκαναν λόγο για «υποβάθμιση της συνεδριακής διαδικασίας», εντείνοντας τον προβληματισμό για την υλοποίηση του οδικού χάρτη προς το Συνέδριο.

Ανάστατα, ωστόσο, εμφανίζονται και κομματικά στελέχη που υποστήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές την νέα ηγεσία, αναφορικά με την «εκπομπή του πολιτικού μηνύματος». Όπως εξηγούσαν, τα τελευταία εικοσιτετράωρα «όλος ο μηχανισμός είναι στο πόδι και εργάζεται για την παραγωγή έργου, αλλά εξακολουθεί να αιφνιδιάζεται», με δεδομένο ότι προχθές συνεδρίασε η Επιτροπή Θέσεων και χθες αυτή για τα Περιφερειακά Συνέδρια, σε μια απόπειρα ενίσχυσης της εξωστρέφειας και του προγραμματικού λόγου του κόμματος.

Στελέχη της ομάδας των παλιών «Προεδρικών», φέρονται επίσης προβληματισμένα αναφορικά με την συγκυρία, καθώς η απουσία του κ. Κασσελάκη συνέπεσε με την ανακοίνωση της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, τα μέτρα για την οπαδική βία, αλλά και τις επιτυχίες της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο, αφήνοντας «άοπλα» τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις.

  • Ειδικά στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων, η απουσία συντονισμένης κεντρικής αντίδρασης είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν θέση κατά μόνας στελέχη του κόμματος, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας που σχολίασε στα κοινωνικά του δίκτυα πως «να το πούμε απλά και κατανοητά. Τα ιδιωτικά ή μη κρατικά πανεπιστήμια σημαίνουν δίδακτρα. Σημαίνει ότι μόνο ο έχων σπουδάζει στα πανεπιστήμια του ενός ορόφου».

Νωρίτερα, τις εξελίξεις σχολίασε με δήλωση της η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια πως «ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει απολύτως υποκριτικά ως πρώτη προτεραιότητα το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ επί σχεδόν 5 χρόνια κάνει τα πάντα για την απαξίωσή του και τώρα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα. Ούτε δημόσιο ούτε ελεύθερο θέλει το ελληνικό πανεπιστήμιο ο Πρωθυπουργός. Καμία έγνοια δεν έχει για τη Δημόσια Παιδεία, όπως δεν έχει και για τη δημόσια υγεία.Να κερδοσκοπήσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θέλει. Όλα είναι επιχείρηση για τον κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά Άρθρα