Ρέντης: Την Παρασκευή η νευρολογική εκτίμηση στον αστυνομικό

 Ρέντης: Την Παρασκευή η νευρολογική εκτίμηση στον αστυνομικό

Δεν θα ξεκινήσει πιθανώς σήμερα η νευρολογική εκτίμηση του αστυνομικού που τραυματίστηκε βαρύτατα από ναυτική φωτοβολίδα, κατά σοβαρά επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κατά τις ίδιες πηγές, η διαδικασία θα λάβει χώρα το πιθανότερο την Παρασκευή, καθώς δεν έχει «καθαρίσει» ακόμη ο οργανισμός του από τα κατασταλτικά φάρμακα, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, οι γιατροί έβγαλαν τον αστυνομικό από την καταστολή.

Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Τρίτη 19/12 ανέφερε ότι ο αστυνομικός θα βγει από την καταστολή  προκειμένου να γίνει ο νευρολογικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί.

  • «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωφρενική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες»

Την Δευτέρα 18/12 έγινε γνωστό πως  ο 18χρονος που έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για την επίθεση με την ναυτική φωτοβολίδα ζήτησε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα. Το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες. Την ένταξη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν ζητήσει επίσης αυτοβούλως ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου το απέρριψε ήδη η ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα και έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Σχετικά Άρθρα