Η Βόρεια Κορέα πάει για την… έκπληξη – Θέλει να αποτελέσει “καυτό” τουριστικό προορισμό – Το σχέδιο της

 Η Βόρεια Κορέα πάει για την… έκπληξη – Θέλει να αποτελέσει “καυτό” τουριστικό προορισμό – Το σχέδιο της

Η πανδημία τελείωσε και οι ταξιδιώτες έχουν επιστρέψει για τα καλά στα αεροδρόμια και στους σταθμούς της κάθε χώρας. Βέβαια, έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει, αφού ο τουρισμός του ύπνου αρχικά και στη συνέχεια ο γαστρονομικός τουρισμός κάνουν θραύση, ενώ μεγάλες αλλαγές παρατηρούνται και στους πιο επιθυμητούς προορισμούς με τους περισσότερους να ψηφίζουν τα ταξίδια έκπληξη έναντι των οργανωμένων μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια επισκέψεων τους σε μια άλλη χώρα. Τα παραπάνω φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί η πιο απομονωμένη χώρα στον κόσμο, η Βόρεια Κορέα, που για το 2024 φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο της να μετατραπεί στο νέο καυτό προορισμό του παγκόσμιου τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι πριν την έλευση του κοροναϊού η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε αρχίσει να δέχεται χιλιάδες τουρίστες στα εδάφη της με την πλειοψηφία αυτών να έρχονται από την Κίνα. Σήμερα η Πιονγιάνγκ θα ήθελε να ανοιχτεί σε αγορές εκτός Ασίας, εξίσου προσοδοφόρες όπως είναι οι ΗΠΑ, ωστόσο πρόκειται για απίθανο σενάριο, σύμφωνα με το Newsweek, που σημειώνει τους φόβους που εγκυμονεί για τους Αμερικανούς πολίτες ο συγκεκριμένος προορισμός.

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος είναι βέβαιο ότι θα φρενάρει τέτοιες πιθανές διαθέσεις προς μια χώρα στην οποία τα χρήματα από τον τουρισμό μπορεί να χρησιμοποιούνται για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας, που δεν απειλούν μόνο τους γείτονες της, αλλά τον κόσμο ολόκληρο.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο

Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να εκπληρώσει τον τουριστικό της στόχο η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν αρχίζει εκ νέου την κατασκευή της παράκτιας τουριστικής ζώνης Ουονσάν Κάλμα, με την ελπίδα ότι το τελικό προϊόν θα μοιάζει με το Μπενιντρόμ, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ισπανία, εξοπλισμένο με παραλίες, ουρανοξύστες και ξενοδοχεία.

Το έργο της παράκτιας τουριστικής ζώνης Ουονσόν Κάλμα είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018, προσφέροντας στους τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν υδάτινα πάρκα, ξενοδοχεία και ένα αεροδρόμιο κοντά στην Ουονσάν, μια πόλη με λιμάνι, ναυτική βάση, πρωτεύουσα της επαρχίας Κανγκουόν.

Ωστόσο, η πανδημία της COVID 19 καθυστέρησε την κατασκευή της. Νωρίτερα φέτος, η εφημερίδα Metro ανέφερε ότι το εργοτάξιο κατοικείται από άστεγους, αλλά ο Κιμ, όπως φαίνεται, είναι αποφασισμένος να έχει ολοκληρώσει το βορειοκορεατικό… Μπενιντρεόμ του μέχρι το 2025.

Σχετικά Άρθρα