Βρούτσης για οπαδική βία: Θα γίνονται πολιτιστικές δραστηριότητες που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα από τις λέσχες οπαδών

 Βρούτσης για οπαδική βία: Θα γίνονται πολιτιστικές δραστηριότητες που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα από τις λέσχες οπαδών

Μια ημέρα πριν από τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας με τις ομάδες της Super League, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ ΣΠΟΡ όπου άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς θα λειτουργούν οι σύνδεσμοι οπαδών στο μέλλον.

Ο κ. Βρούτσης στάθηκε στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να καταπολεμήσει την οπαδική βία, ενώ ανέφερε πως ετοιμάζονται αυστηρά μέτρα σε περίπτωση επεισοδίων στους αγωνιστικούς χώρους. Έπειτα, σε σχόλιό του για τους συνδέσμους ανέφερε πως θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους.

«Θα προάγουν το φίλαθλο πνεύμα»

«Ακούστε τι θα φέρουμε στις λέσχες. Θα γίνονται πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα και εκδρομές στο εξωτερικό και κοινωνικό έργο. Θα εκλέγονται διοικητικά συμβούλια. Άρα οι λέσχες θα έχουν εκπροσώπους. Αυτοί οι εκπρόσωποι θα κάθονται στο τραπέζι με τον Υπουργό Αθλητισμού. Θα δείτε τον σύνδεσμο της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του Άρη να κάθονται στο τραπέζι μαζί μου και να συζητάμε. Θα βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον της βίας, θα παίρνουν πρωτοβουλίες εναντίον της βίας, θα βγάζουν ανακοινώσεις για την προάσπιση του αθλήματος. Επίσης, θα έχουν εκπροσώπηση και σε επίπεδο Ευρώπης».

Ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού φάνηκε αισιόδοξος για τη βελτίωση της εικόνας που υπάρχει στον αθλητισμό, αφού ο νόμος θα μείνει αμείλικτος κάτι που συμβαίνει στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Επιπλέον, υπογράμμισε πως έχει αναχαιτιστεί η βία μέσα στα γήπεδα και πέραν των επεισοδίων στον Βόλο δεν έχουν γίνει άλλα τα τελευταία χρόνια, αλλά έξω από το γήπεδο είναι κάτι διαφορετικό. Ωστόσο, θεωρεί πως θα υπάρξει ουσιαστική συνεργασία με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Στο μεταξύ, για το «ΟΑΚΑ», τόνισε: «Το “λουκέτο” στο ΟΑΚΑ αποτελεί τεχνικό θέμα. Έκλεισε για την ασφάλεια. Ήδη από τα τρία ζητήματα που υπήρχαν το ένα λύθηκε. Αναμονή για επανεξέταση του χώρου».

Σχετικά Άρθρα