Βουλή: Τι προβλέπει η τροπολογία για την αποζημίωση μετακινούμενου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

 Βουλή: Τι προβλέπει η τροπολογία για την αποζημίωση μετακινούμενου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού

Τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατατέθηκε στη Βουλή για την αποζημίωση μετακινούμενου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε συγκεκριμένες δομές υγείας, εντός της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στους ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι θα μετακινηθούν έως το τέλος της νέα χρονιάς (έως την 31η.12.2024), λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, θα τους χορηγείται μηνιαία αποζημίωση ύψους 1.800 ευρώ, επιπλέον των μηνιαίων αποδοχών τους.

Κατ’ εξαίρεση, για μετακινήσεις εντός της Περιφέρειας Αττικής θα χορηγείται μηνιαία αποζημίωση ύψους 800 ευρώ. Στους ιατρούς του πρώτου και δεύτερου εδαφίου δεν καταβάλλεται η αποζημίωση του άρθρου 29 του ν. 4816/2021 (Α’ 118), περί της αποζημίωσης των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τη μετακίνηση σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης Υ.Πε.».

Ως προς την αποζημίωση μετακινούμενου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού συγκεκριμένες υγείας ίδιας άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας, τροποποιείται η καταληκτική ημερομηνία, έως την οποία  είναι δυνατόν να έχουν πραγματοποιηθεί οι μετακινήσεις.
Το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό θα  μπορεί να μετακινείται, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 3599/2007 (Α’ 176), περί των μετακινήσεων του φύσεως προσωπικού των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, από 1η Ιουνίου 2023 έως την 31η Δεκεμβρίου 2024, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών και θα του χορηγείται μηνιαία αποζημίωση ύψους 1.200 ευρώ, επιπλέον των μηνιαίων αποδοχών τους.
Κατ’ εξαίρεση του προηγούμενου εδαφίου, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που μετακινείται εντός της Περιφέρειας Αττικής χορηγείται αποζημίωση ύψους 400 ευρώ.

Η Τροπολογία είναι διαθέσιμη εδώ 

Σχετικά Άρθρα