Σουμάχερ: “Δεν έχω καμία ελπίδα να τον ξαναδώ, δεν υπάρχουν θετικά νέα”

 Σουμάχερ: “Δεν έχω καμία ελπίδα να τον ξαναδώ, δεν υπάρχουν θετικά νέα”

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του Μίχαελ Σουμάχερ, ο Βίλι Βέμπερ, πρώην μάνατζερ του πιλότου δεν δηλώνει καθόλου αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του. Πέρα από το γεγονός ότι λιγοστά γίνονται γνωστά για τον ίδιο τα τελευταία χρόνια, η σύζυγός του, Κορίνα δεν επιτρέπει στον Βέμπερ να τον επισκέπτεται. Ο Μίχαελ Σουμάχερ θα γίνει 54 ετών στις 3 Ιανουαρίου. Ήταν 29 Δεκεμβρίου όταν ο θρύλος της Formula 1 είχε το τρομακτικό ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή. Ο Βίλι Βέμπερ ήταν εκείνος που βοήθησε τον Μίχαελ Σουμάχερ να φτάσει στη Formula 1 και που έγινε μάνατζέρ του (μέχρι οι δρόμοι τους να χωρίσουν).

Σιγά σιγά όμως απομακρύνθηκε και τώρα, όπως ο ίδιος παραδέχεται, η Κορίνα, η σύζυγος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, δεν του επιτρέπει να επισκεφτεί τον πρώην «μαθητή» και συνεργάτη του (κάτι που είναι εδώ και χρόνια γνωστό). Όπως όμως φαίνεται, ο Βέμπερ γνωρίζει θέματα που σχετίζονται με τον πρώην Γερμανό πιλότο:

«Δυστυχώς, όταν σκέφτομαι τον Μάικλ τώρα, δεν έχω καμία ελπίδα να τον ξαναδώ», είπε κατηγορηματικά στην «Express». «Δεν υπάρχουν θετικά νέα μετά από δέκα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Βέμπερ εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του φίλο του επτά φορές πρωταθλητή, αλλά είναι πληγωμένος με τον εαυτό του, που δεν πήγε στη Γκρενόμπλ στο νοσοκομείο όπου εισήχθη μετά το περιστατικό του στη Γαλλία:

«Φυσικά, λυπάμαι πολύ και κατηγορώ τον εαυτό μου για αυτό. Θα έπρεπε να επισκεφτώ τον Μίχαελ στο νοσοκομείο. Το ατύχημα του είχε πολύ ισχυρό αντίκτυπο πάνω μου, μπορείτε να φανταστείτε. Φυσικά , επίσης το γεγονός ότι η Κορίνα δεν θα μου επέτρεπε άλλη επαφή. Αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να απελευθερωθώ από τον Μάικλ, να χωριστώ», εξομολογήθηκε.

«Ακόμα και τρία ή τέσσερα χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι που με αναγνώρισαν εξακολουθούσαν να με ρωτούν: «Είσαι ο πρώην μάνατζερ του Σουμάχερ. Πώς είναι ο Μίχαελ;»

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Βέμπερ έγραψε ακόμη και ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του, με τίτλο «Βενζίνη στο αίμα».

Σε αυτό λέει πώς διαχειριζόταν τις υποθέσεις του. Για το λόγο αυτό, είναι πλέον επικριτικός για όσα βίωσε με τον Μικ, τον γιο του Μίχαελ. «Πιστεύω ότι ο Μάικλ ήθελε πολύ να τον πάρει στη Formula 1 και να τον διαχειριστεί με τον τρόπο που τον διαχειριζόμουν εγώ.»

Σχετικά Άρθρα