Ποιος είναι ο 73χρονος επιχειρηματίας σε Αθήνα και Μύκονο που οδηγούσε ανάποδα στο κέντρο – Ήταν ή όχι μεθυσμένος;

 Ποιος είναι ο 73χρονος επιχειρηματίας σε Αθήνα και Μύκονο που οδηγούσε ανάποδα στο κέντρο – Ήταν ή όχι μεθυσμένος;

Ο 73χρονος επιχειρηματίας παραβίασε αρχικά τη διπλή διαχωριστική λωρίδα και κινούνταν επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει και αυτός πάτησε γκάζι, πέρασε με κόκκινο και οδηγούσε πάνω στις γραμμές του τραμ! 

Οι αστυνομικοί αμέσως έκαναν σήμα για να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως δεν συμμορφώθηκε, αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτητα και παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη της ανωτέρω διασταύρωσης. Εν συνεχεία κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο επί της οδού Ρηγίλλης, φθάνοντας στην συμβολή των οδών Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και  Αρδηττού, όπου κινήθηκε πάνω στις γραμμές του τραμ, ανέβηκε επί του πεζοδρομίου και προκάλεσε φθορές σε κολωνάκια. Ακολούθως κινήθηκε στην περιοχή του Κολωνακίου και στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μέσω των  Λ. Μεσογείων και Λ. Κατεχάκη εισήλθε στην Αττική Οδό. 

Ο γνωστός επιχειρηματίας που διατηρεί νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Μύκονο τελικά συνελήφθη μετά από μια τρελή διαδρομή παραβιάζοντας τον μισό κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Το 2005 απασχόλησε τις Αρχές όταν έγινε έφοδος της αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το 2012 σημειώθηκε δολοφονική επίθεση εναντίον του. Σε μία ώρα και 25 λεπτά ο 73χρονος από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Παλλήνη παραβίασε 17 κόκκινα φανάρια. Τα τελευταία χρόνια η διαχείριση των νυχτερινών κέντρων πέρασε στον γιο του, ενώ η κόρη του διαπρέπει στο χώρο του μόντελινγκ.

«Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία είτε θα τον καταδικάσει είτε όχι. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος. Ο δικηγόρος του έχει αναλάβει συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία, δεν ισχύουν αυτά που λένε. Το αλκοόλ ήταν κάτω από τα όρια, δεν πίνει. Ο συγκεκριμένος έχει πρόβλημα με την καρδιά του, παίρνει χάπι και δεν καταναλώνει αλκοόλ. Αυτά που λέγονται δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», αναφέρει στο MEGA το οικογενειακό περιβάλλον του 73χρονου επιχειρηματία.

Ο 73χρονος συνελήφθη και σε βάρος του επιβλήθηκαν μια σειρά από πρόστιμα. Του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για περισσότερα από τρία χρόνια (1.160 ημέρες συνολικά), του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 400 ημέρες, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Ο 73χρονος επιχειρηματίας που ζήτησε από την πρώτη στιγμή δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει, καλείται να εξηγήσει στη δικαιοσύνη τα όσα έκανε, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

Μιλώντας στο MEGA o Θοδωρής Παναγιώτου, δικηγόρος του οδηγού, τόνισε πως ο εντολέας του δεν είναι κακοποιό στοιχείο.

«Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις που είχαν τραγική κατάληξη. Είναι λογικό μία τέτοια περίπτωση να απασχολεί την κοινή γνώμη και να τίθενται διάφορα ερωτήματα», είπε.

«Θέλω να διαβεβαίωσω ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο κακοποιό στοιχείο ή κάποιον εγκληματία. Είναι ένας απλός πολίτης. Υπήρξε αυτό το περιστατικό που πράγματι εγείρει κάποια ζητήματα».

Σημειώνεται πως ο 73χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως δεν θυμόταν τι είχε συμβεί διότι ήταν μεθυσμένος, με τις Αρχές να αναφέρουν πως το επίπεδο της μέθης του δεν δικαιολογεί την τρελή πορεία που ακολούθησε.

Σχετικά Άρθρα