Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υιοθετεί τη ροζ σημαία!

 Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υιοθετεί τη ροζ σημαία!

Με ένα εκτενές thread στο Χ, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παραθέτοντας χωρίς κανένα σχόλιο παραδείγματα τέχνης, στα οποία χρησιμοποιήθηκε μια σημαία για να δώσει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, «μιλάει» με τον καλύτερο τρόπο για την λογοκρισία που υπέστη η εικαστικός Γεωργία Λαλέ, προκειμένου να ικανοποιηθούν ακροδεξιά ένστικτα. Υπενθυμίζεται πως Γεωργία Λαλέ απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε, αλλά και στην κίνηση του υπουργού Εξωτερικών να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του έργου τέχνης για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες από το Προξενείο στη Νέα Υόρκη.

«Λυπάμαι που η δουλειά μου παρερμηνεύτηκε. Τα θύματα γυναικοκτονιών είναι ήρωες του αγώνα για ελευθερία και ζωή στην Ελλάδα και διεθνώς». Τη λιτή αυτή απάντηση έδωσε μέσω της σελίδας της στο Instagram η εικαστικός.

Το έργο της, «Ενοχή της Γειτονιάς», που πραγματεύεται τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με ορισμένους να μιλούν για παραποίηση του εθνικού συμβόλου και άλλους να επαινούν το έργο και τον συμβολισμό του.

Σχετικά Άρθρα