Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την άμεση απόλυση του νοσηλευτή του νοσοκομείου ‘Άγιος Ανδρέας’ εάν αποδειχθεί ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ασθενή

 Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την άμεση απόλυση του νοσηλευτή του νοσοκομείου ‘Άγιος Ανδρέας’ εάν αποδειχθεί ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ασθενή

Μία σοβαρή καταγγελία έγινε την Κυριακή (17/12) το βράδυ κατά την εφημερία του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών, με νοσηλευτή να κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ασθενή από τον Πύργο, η οποία βρέθηκε με πρόβλημα υγείας συνοδευόμενη μάλιστα από τον πατέρα της.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η ασθενής εξετάσθηκε από γιατρό, οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις. Ο γιατρός έφυγε μετά τη λήψη των δειγμάτων και ο νοσηλευτής που παρέμεινε με την ασθενή κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση της 23χρονης ασθενή, από την ίδια και τον πατέρα της.

Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο. Η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία και η εφημερεύουσα προϊσταμένη ειδοποίησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου και την αστυνομία, όπου η γιατρός έδωσε και λεπτομέρειες για τη φερόμενη ως τελεσθείσα πράξη στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν και προσήγαγαν τον νοσηλευτή στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (18/12). Η υπόθεση εξετάζεται με πολλή προσοχή, προκειμένου να διασταυρωθούν οι αναφορές που έγιναν. Σήμερα, Τρίτη (19/12), ο φερόμενος ως δράστης οδηγείται στον Εισαγγελέα.
Παράλληλα, o διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, διέταξε ήδη τη διενέργεια ΕΔΕ για το καταγγελθέν περιστατικό.

ΠΟΕΔΗΝ: Αν αποδειχτεί η καταγγελία, άμεση απόλυση του νοσηλευτή – όχι αργία ή διαθεσιμότητα

«Η διοίκηση πολύ σωστά διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας πολύ σωστά διέταξε ΕΔΕ», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, και προσθέτει: «Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες και εάν αποδειχθούν, να απολυθεί ο νοσηλευτής.  Όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε-έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να  λαμβάνει το 50% του μισθού του! Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις!».

Σχετικά Άρθρα