31χρονος αστυνομικός: Διακόπηκε η τεχνητή καταστολή – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Ιατρικό ανακοινωθέν

 31χρονος αστυνομικός: Διακόπηκε η τεχνητή καταστολή – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Ιατρικό ανακοινωθέν

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ξεκίνησαν τελικά σήμερα τη διαδικασία να ξυπνήσουν από τεχνητό κώμα τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά από χούλιγκαν στου Ρέντη.

Παράλληλα, θα υποβληθεί στα απαραίτητα νευρολογικά τεστ, προκειμένου να γίνει γνωστό το μέγεθος της βλάβης που υπέστη.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση. Έχει διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα στις επόμενες ημέρες».

Ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια στου Ρέντη, ενώ εξαιτίας της ναυτικής φωτοβολίδας, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την προηγούμενη Δευτέρη όπου του ακρωτηρίασαν το αριστερό άκρο στο πόδι.

  • Εν τω μεταξύ την ένταξή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό και αφορά την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα, φέρεται να έχει ζητήσει – για δεύτερη φορά – από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ο 18χρονος προφυλακισθείς για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον ενός 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Το αίτημα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες. Την ένταξη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν ζητήσει επίσης αυτοβούλως ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα για την υπόθεση.

  • Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου το απέρριψε ήδη η ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα και έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο 18χρονος, έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Σχετικά Άρθρα