Σαμαράς: Το επόμενο νομοσχέδιο που θα καταψηφίσει

 Σαμαράς: Το επόμενο νομοσχέδιο που θα καταψηφίσει

Την επίμαχη τροπολογία που δίνει το δικαίωμα διαμονής σε μετανάστες που ζουν στη χώρα μας τρία χρόνια, με τον όρο να έχουν νόμιμη εργασία ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός αυτών που βρίσκονται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Μετά το αίτημα για κομματική πειθαρχία από τη Νέα Δημοκρατία ο μόνος από τους γαλάζιους βουλευτές που καταψήφισε ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εξαρχής εξέφρασε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και τη διαφωνία του. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αντώνης Σαμαράς είπε με νόημα: «ό,τι είχα χρέος να πω το είπα. Και όποιος θέλει να καταλάβει το κατάλαβε».

Προηγήθηκε σκληρή μάχη τόσο για την ουσία της ρύθμισης και τον χρόνο που έρχεται, όσο όμως και για το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξαίρεσε από την κομματική πειθαρχία τον πρώην πρωθυπουργό.

Το επόμενο “όχι” του Σαμαρά

Σε κάθε περίπτωση μετά το σήμα κομματικής πειθαρχίας που εξέπεμψε το Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά που εξαιρέθηκε, ακόμα και οι βουλευτές που με δηλώσεις τους είχαν δείξει την αντίθεσή τους ψήφησαν τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Αναφορικά με την στάση του κ. Σαμαρά, δεν αναμένεται να είναι το τελευταίο «όχι» από τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς έχει ήδη προαναγγείλει πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όταν αυτό έρθει στη Βουλή.

Σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον δεν στρέφεται μόνο στην ψήφο του Αντώνη Σαμαρά, αλλά σε άλλους βουλευτές και πρωτοκλασάτους υπουργούς της ΝΔ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παραμένει το ερωτηματικό για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας από το Μέγαρο Μαξίμου ή αν θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση.

Το παρασκήνιο

Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στη Βουλή και παρέμεινε στο γραφείο του μέχρι να ξεκινήσει η ψηφοφορία όπου εξερχόμενος συμμετείχε σε «πηγαδάκια» με ορισμένους βουλευτές της ΝΔ όπως τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Από την ψηφοφορία απείχαν τρία μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών, η κ. Ακρίτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο κ. Μιχαηλίδης από το ΠΑΣΟΚ που είχε εκφράσει τις διαφωνίες του για τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Σχετικά Άρθρα