Χαμάς: “Αυτοί είναι οι εισβολείς που θα καταπιεί η άμμος της Γάζας”

 Χαμάς: “Αυτοί είναι οι εισβολείς που θα καταπιεί η άμμος της Γάζας”

Ο Οσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι υπουργοί Άμυνας του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Ο ίδιος παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει μαχητές της Χαμάς να στοχεύουν Ισραηλινούς στρατιώτες πίσω από ένα τανκ. Το βίντεο έδειχνε επίσης αχρηστευμένες ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες να ρυμουλκούνται μέσα από τη Γάζα.

«Αυτοί είναι οι εισβολείς που θα καταπιεί η άμμος της Γάζας», δήλωσε ο Χαμντάν στους δημοσιογράφους στη Βηρυτό.

«Ρωτάμε ποια εμπειρία μοιράζεται ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας με το Ισραήλ; Μιλάμε για τις νίκες στο Βιετνάμ; Ή για τη νίκη τους στο Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια; Η μόνη εμπειρία που μοιράζονται είναι να σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά και να καταστρέφουν νοσοκομεία, σπίτια και σχολεία».

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς κατήγγειλε την «αποικιοκρατία» του Ισραήλ, λέγοντας ότι η κατοχή και οι συνεχείς πόλεμοι κατά του παλαιστινιακού λαού είναι «η αιτία για όλα όσα συμβαίνουν».

«Ο λαός μας θα παραμείνει στη γη του γιατί είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες. Ο εκτοπισμός των ανθρώπων είναι η κουλτούρα αυτής της οντότητας (σ.σ. του Ισραήλ) που δημιουργήθηκε εισάγοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Φυτεύοντας τους σε μια γη που δεν τους ανήκει», δήλωσε ο Χαμντάν.

«Εκατοντάδες χιλιάδες σιωνιστές έχουν επιβληθεί στον παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται για μια μεγάλη ανοησία. Είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της γης εδώ και χιλιάδες χρόνια», είπε ο Χαμντάν.

Σχετικά Άρθρα