Σε σούπερ μάρκετ στην Λένορμαν ο Σκρέκας- “Ο καταναλωτής πρέπει να κοιτάει το καρτελάκι” 

 Σε σούπερ μάρκετ στην Λένορμαν ο Σκρέκας- “Ο καταναλωτής πρέπει να κοιτάει το καρτελάκι” 

Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στην Λένορμαν πραγματοποίησε ο Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να δει από κοντά την πορεία του μέτρου «μόνιμη μείωση τιμής», και ειδικά τώρα μέσα στις γιορτές. Αφού είδε τις τιμές που υπάρχουν στα ράφια του σούπερ μάρκετ, ανέφερε πως «ο καταναλωτής πρέπει να κοιτάει το καρτελάκι, το οποίο υποδηλώνει ότι ένα προϊόν έχει ενταχθεί στην Πρωτοβουλία μόνιμης μείωσης τιμής επειδή έχει ελεγθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης. Διαβεβαιώνεται έτσι ότι πραγματικά ο προμηθευτής έχει μειώσει την τιμή του προϊόντος αυτού για τους επόμενους έξι μήνες».

«Από εκεί και πέρα, και το καλάθι του νοικοκυριού και η Πρωτοβουλία Μόνιμης Μείωσης Τιμής δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στην ελληνική οικογένεια να έχουν πρόσβαση σε πιο χαμηλές τιμές στα προϊόντα τα οποία τους ενδιαφέρουν» είπε.

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως στην Μόνιμη Μείωση Τιμής έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.300 διαφορετικά προϊόντα, ενώ είπε και πως συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια και πως κάθε εβδομάδα, εφόσον υπάρχουν παραβάτες, επιβάλλονται βαριά πρόστιμα και αυτά τα πρόστιμα ανακοινώνονται».

Επίσης υποστήριξε πως «κάθε φορά που επιβάλλεται ένα πρόστιμο βλέπουμε ότι την επόμενη στιγμή οι εταιρείες διορθώνουν τους τιμοκαταλόγους, έτσι ώστε για παράδειγμα αν έχουν βρεθεί να παραβιάζουν το πλαφόν στο κέρδος, να προσαρμόσουν τα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ώστε να μην ξεπερνούν το πλαφόν στο κέρδος το οποίο έχουμε θέσει εμείς με νόμο».

Από την αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα σε σούπερ μάρκετ διαπίστωσε πως «τα προϊόντα τα οποία έχουν ενταχθεί στο καλάθι των Χριστουγέννων στο γιορτινό καλάθι έχουν χαμηλότερες τιμές απ’ ότι το προηγούμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα