Ρέντη: Ο 18χρονος και άλλοι τρεις ζητούν να μπουν σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων

 Ρέντη: Ο 18χρονος και άλλοι τρεις ζητούν να μπουν σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη καθώς ο 18χρονος και τρία ακόμα άτομα ζητούν να ενταχθούν σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων. Ειδικότερα, να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ο 18χρονος που έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Το αίτημά του θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Την ένταξη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν ζητήσει επίσης αυτοβούλως ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα για την υπόθεση.
Σημειώνεται ότι το πρώτο αίτημα του 18χρονου το απέρριψε ήδη η ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί, παράλληλα, να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Ο 18χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα του 18χρονου – Το σκεπτικό

Ωστόσο το αίτημα του 18χρονου, που ζήτησε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, για την υπόθεση του τραυματισμού του αστυνομικού στο Ρέντη, απορρίφθηκε.

Η ανακρίτρια Πειραιά, στην οποία απολογήθηκε ο 18χρονος, πριν οδηγηθεί στη φυλακή, απέρριψε το αίτημα του 18χρονου κατηγορούμενου, να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, προκειμένου να βοηθήσει τις Αρχές, στον εντοπισμό και τη σύλληψη του καθοδηγητή και των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για βαρύτατα κακουργήματα, στα οποία φέρονται να εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα.

Η υποβολή του αιτήματος σε αυτό το δικονομικό στάδιο ήταν άκυρη ως εκπρόθεσμη, καθώς για να μπει κάποιος σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αυτό θα έπρεπε να γίνει πριν καταστεί κατηγορούμενος. Δηλαδή θα έπρεπε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας, όσο εξεταζόταν ως μάρτυρας, ούτως ώστε το όνομα του, να μην περιληφθεί στη δικογραφία ως κατηγορούμενου.

Ήδη, η οικογένεια του έχει καταγγείλει ότι, δέχεται απειλές.

Η μόνη δικονομική δυνατότητα, που έχει ο 18χρονος κατηγορούμενος, για να έχει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση, προβλέπεται στο νόμο για τις εγκληματικές οργανώσεις, βάσει του οποίου, εάν βοηθήσει τις Αρχές, θα έχει χαμηλότερη ποινή στο δικαστήριο.

Σχετικά Άρθρα