Πλεύρης: Σωστές οι ενστάσεις Σαμαρά στην τροπολογία για τους μετανάστες

 Πλεύρης: Σωστές οι ενστάσεις Σαμαρά στην τροπολογία για τους μετανάστες

Την απόλυτη διαφωνία του στην τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει άδεια διαμονής για μετανάστες στη χώρα για λόγους εργασίας, εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης, λίγη ώρα πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, από την οποία θα εξαιρείται ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, ερωτήθηκε για το αν συμφωνεί με τη θέση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Πρώτα απ΄ όλα η ΝΔ και εξελέγη και υλοποιείσαι μια σκληρή και δίκαια μεταναστευτική πολιτική» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης και συνέχισε: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο, δηλαδή η τροπολογία που λέει ότι όποιος είναι παράνομος λαθρομετανάστης με τρία χρόνια παραμονής και κάποιες άλλες προϋποθέσεις βρίσκεται εδώ πέρα…».

Στο άκουσμα της λέξης “λαθρομετανάστες” οι δημοσιογράφοι της εκπομπής έσπευσαν να ζητήσουν διευκρινήσεις από τον κ. Πλεύρη καθώς, όπως επεσήμαναν, ούτε η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη, αλλά αναφέρεται σε “παράτυπους μετανάστες”, με εκείνον να απαντά: «Ο όρος είναι παράνομος μετανάστης. Ο κ. Καιρίδης αρέσκεται να χρησιμοποιεί τον όρο παράτυπος μετανάστης».

«Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος. Εάν η συγκεκριμένη τροπολογία είχε τύχει σημείο συζήτησης με τους βουλευτές της ΝΔ, σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσαμε να είχαμε ενημερωθεί και να πούμε τις απόψεις και τις ενστάσεις μας, ενδεχομένως να προτείναμε λύσεις. Επέλεξε δυστυχώς ο κ. υπουργός να καταθέσει μια τροπολογία και να ενημερωθούμε οι βουλευτές της ΝΔ από τα ΜΜΕ. Δεν συμμερίζομαι την επιχειρηματολογία ούτε του Άδωνι ούτε του Καιρίδη» συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα