ΠΑΣΟΚ: Εξαγγελία εντυπωσιασμού η αύξηση 20% για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ

 ΠΑΣΟΚ: Εξαγγελία εντυπωσιασμού η αύξηση 20% για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ

Οι υψηλοί τόνοι που επικράτησαν κατά την πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2024, συνεχίζονται με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση ακόμα και μετά την υπερψήφισή του, αμφισβητώντας ευθέως τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι δεν λαμβάνει υπόψη την αβεβαιότητα και τις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί κλάδοι εργαζόμενων –μεταξύ αυτών και οι υγειονομικοί– και απειλούν την κοινωνική συνοχή, ενώ την ίδια στιγμή, οι αποφάσεις της κυβέρνησης λειτουργούν υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Μεταξύ των σχολίων για τις εξαγγελίες για τους υγειονομικούς, δεν έλειψαν και οι αιχμές για την «εκρηκτική αύξηση στους βασικούς μισθούς των Διοικητών των Νοσοκομείων κατά 45%, και το bonus παραγωγικότητας», που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε τι είναι προτεραιότητα και τι όχι στην Υγεία για την Κυβέρνησή του», αναφέρειο Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Ιωάννης Τσίμαρης.                                                   

«Τη συνήθη τακτική ακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης  από του βήματος της Βουλής στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού 2024.

Μια ακόμη εξαγγελία εντυπωσιασμού, με την ανακοίνωση της αύξησης 20% στην αποζημίωση των εφημεριών στους γιατρούς του ΕΣΥ, έρχεται σε συνέχεια της κύρωσης της εκρηκτικής αύξησης στους βασικούς μισθούς των Διοικητών των Νοσοκομείων κατά 45%, πλέον του bonus παραγωγικότητας, για το οποίο θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι κακοπληρωμένοι Υγειονομικοί.

Σ’ ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που παραπαίει και χρήζει ουσιαστικών και γενναίων αποφάσεων για τη ανασυγκρότησή του και την ανάσχεση του κύματος φυγής του υγειονομικού προσωπικού, η ενίσχυση της κυβέρνησης αρχίζει και τελειώνει με εμπαιγμό σε έναν από τους στυλοβάτες του συστήματος, το ιατρικό προσωπικό!», καταλήγει ο κ. Τσίμαρης.

Σχετικά Άρθρα