Κόντρα Βελόπουλου-Γεωργιάδη:” Αλά καρτ κομματική πειθαρχία” – “Πουλάει… δεξιά ο πασόκος”

 Κόντρα Βελόπουλου-Γεωργιάδη:” Αλά καρτ κομματική πειθαρχία” – “Πουλάει… δεξιά ο πασόκος”

Άγριος καβγάς στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Βελόπουλο και στον Άδωνι Γεωργιάδη για την τροπολογία με τους μετανάστες.

Τον χορό άνοιξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε «ισλαμοποίηση» προσθέτοντας μάλιστα ότι κανάλι του Πακιστάν προβάλει μηνύματα μαζικής μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Ο ίδιος απευθυνόμενος στον Αδ. Γεωργιάδη σημείωσε δηκτικά: «Περνάτε δύσκολες στιγμές… Άλλα επιβάλει η συνείδησή σας και άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Σαμαρικός δεν ήσασταν; Τον λατρεύετε τον Σαμαρά, έτσι δεν είναι; Γιατί δεν ζητήσατε και εσείς εξαίρεση;».

Επιπλέον, ο Κ. Βελόπουλος μίλησε για αλά καρτ κομματική πειθαρχία που επιβάλλει ο Κ. Μητσοτάκης φοβούμενος μήπως ο Αντ. Σαμαράς επηρεάσει κι άλλους. Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα, τους «γαλάζιους» βουλευτές που έχουν «εθνική αξιοπρέπεια» να «μην υποκύψουν».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος αποκάλεσε τον κ. Βελόπουλο «πασόκο που παριστάνει τον δεξιό για τις ψήφους». «Πουλάει… δεξιά ο πασόκος» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως δεν επιτρέπει να του κάνει έλεγχο ο «πασόκος».

Ο ίδιος διερωτήθηκε μάλιστα τι σχέση έχει ο Κ. Βελόπουλος με τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ. «ΠΑΣΟΚ ήταν, φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης κατατάσσοντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης στους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές.

Σε εκείνο το σημείο η κατάσταση πήρε τραγελαφική μορφή με τον προεδρεύοντα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, να παρεμβαίνει σημειώνοντας ότι «δεν είναι ΠΑΣΟΚ όποιος το δηλώνει».

Στη συνέχεια ο Αδ. Γεωργιάδης σπρώχνοντας ακόμη πιο χαμηλά το επίπεδο του διαλόγου στη Βουλή απάντησε στον κ. Βελόπούλου για την «ανάγκη να προχωρήσουν οι εξορύξεις», υπάρχουν διαδικασίες και δεν είναι «είδα μια χοντρή, πατάω ένα κουμπί».

Όσον αφορά τις αιχμές του κ. Βελόπουλου πως η κυβέρνηση περνά την τροπολογία για να βρεθούν εργατικά χέρια για το project του Ελληνικού για να εξυπηρετηθεί ο κ. Λάτσης, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως η κριτική αυτή αρχίζει να είναι παρεξηγήσιμη διότι -όπως περιέγραψε- είναι σαν να ζητάει… κάτι από τον επιχειρηματία ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Σας αποδίδω το βραβείο του δημοκόπου», απάντησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «ακρονεοφιλελεύθερο δημαγωγό».

Σχετικά Άρθρα