Ζωγράφου: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα

 Ζωγράφου: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη βόμβα

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις 12:29 στην Άμεση Δράση και προειδοποίησε για τοποθέτηση βόμβας στην οδό Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη της.

Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ, που εντόπισε μέσα σε μια σακούλα ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό με ρολόι και τον εξουδετέρωσε.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παράλληλα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κοκκινοπούλου από το ύψος της συμβολής με την οδό Αλ.Παναγούλη έως το ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Αλίμου/Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Σχετικά Άρθρα