Γκάζι: Συνελήφθη ένας από τους δράστες στους πυροβολισμούς – “Εγώ ένα χαστούκι έριξα” είπε στους αστυνομικούς – Εντοπίστηκε το τζιπ

 Γκάζι: Συνελήφθη ένας από τους δράστες στους πυροβολισμούς –  “Εγώ ένα χαστούκι έριξα” είπε στους αστυνομικούς – Εντοπίστηκε το τζιπ

Στη σύλληψη ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής.Πρόκειται για έναν αλβανό μαφιόζο, γνωστό στις Αρχές, ενώ δεν είναι ο δράστης που πυροβόλησε, αλλά ο συνοδηγός του τζιπ. Παράλληλα, εντοπίστηκε στα Βριλήσσια και το τζιπ.

«Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει, εγώ ένα χαστούκι έριξα», είπε στους αστυνομικούς ο Αλβανός μαφιόζος, ο οποίος συνελήφθη για το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι. Πρόκειται για τον συνοδηγό του τζιπ, κι όχι για τον άλλον δράστη που πυροβόλησε κι αναζητείται ακόμη από τις Αρχές.

«Ηταν ένας καβγάς του δρόμου. Εγώ έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει», ανέφερε, ενώ ερωτώμενος για ποιον λόγο έφυγε από το σημείο και φυγάδευσε και τον Αλβανό που πυροβόλησε, φέρεται να απάντησε ότι «φοβήθηκε».

«Φοβήθηκα πολύ μετά από αυτό που έγινε», ανέφερε. Επίσης, σημειώνει ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο καταζητούμενος.

Πρόκειται για έναν αλβανό μαφιόζο, 33 ετών, γνωστό στις Αρχές, ενώ δεν είναι ο δράστης που πυροβόλησε, αλλά ο συνοδηγός του τζιπ. Ήταν αυτός που ενεπλάκη πρώτος στον καβγά, και χαστούκισε τους Κρητικούς.

Ο ίδιος μάλισταν είναι σεσημασμένος, καθώς έχει απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.

Το τζιπ εντοπίστηκε στην περιοχή των Βριλησσίων και εξετάζεται για αποτυπώματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Νέο βίντεο από τους πυροβολισμούς

Οι τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και ο 28χρονος που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος φέρει ήπια τραύματα, ενώ τα δύο αδέρφια – ο 28χρονος και ο 33χρονος – είναι σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι.

Εν τω μεταξύ η ΕΡΤ μετέδωσε ένα νέο βίντεο λίγες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς, όπου φαίνεται το τζιπ με το οποίο φεύγουν οι δράστες της επίθεσης.

Οι νεαροί που διασκέδαζαν σε μπάτσελορ πάρτι, όπως είπαν στους αστυνομικούς, φέρεται να δέχθηκαν την επίθεση για ασήμαντη αφορμή. Όπως ανέφεραν δεν γνώριζαν τους δράστες, δεν είχαν κάποιο προηγούμενο μαζί τους. Έπιναν ποτό πριν την επίθεση και ετοιμάζονταν να πάνε στο αεροδρόμιο.

Οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε ένα γκρι τζιπ, το οποίο περνώντας από το σημείο, φέρεται να τους έβρεξε. Ένα από τα παιδιά φώναξε «ε, μας έβρεξες!», εκείνοι κατέβηκαν, ο πιστολέρο έβγαλε το όπλο και άρχισε να τους σημαδεύει, ανοίγοντας πυρ.

  • Μέλος της παρέας των Κρητικών περιέγραψε στο STAR τις στιγμές τρόμου, λέγοντας πως δράστης ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει.

«Ήθελε να σκοτώσει. Δηλαδή, ούτε καν έπαιξε να τραυματίσει, να παίξει έστω στο πόδι. Πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά. Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία. Εκεί στο συμβάν, μαζευόμασταν να φύγουμε, γιατί πετούσαμε το πρωί», είπε.

«Όταν άρχισε να πυροβολεί ο ένας εξ αυτών θεωρήσαμε πως είναι αστείο και ότι το όπλο είναι ψεύτικο για να μας τρομάξει. Όταν είδαμε τους φίλους μας να σωριάζονται στο έδαφος τότε αντιληφθήκαμε ότι τους σκοτώνει» λέει αυτόπτης μάρτυρας και φίλος των τριών Κρητικών που νοσηλεύονται στο «Γεννηματάς» τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες φαίνεται πως ανήκουν σε γνωστή ομάδα μπράβων, που δραστηριοποιείται στο Γκάζι. Παρ’ όλα αυτά, το όχημά τους -το οποίο έχει μισθωθεί από εταιρεία leasing- δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, επομένως δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Σχετικά Άρθρα