Γκάζι: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 33χρονο – Δηλώνει σοκαρισμένος

 Γκάζι: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 33χρονο – Δηλώνει σοκαρισμένος

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του 33χρονου Αλβανού που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις νεαρούς Κρητικούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Παράλληλα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος, που έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί, φέρεται πάντως να δηλώνει σοκαρισμένος από την εν ψυχρω δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως υποστηρίζει, τον εξύβρισε, ενώ δηλώνει ότι δε γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε επάνω του όπλο.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής του, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

Ο 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 17/12, έχει απσχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και υποθέσεις της νύχτας. Δεν αντέδρασε καθόλου κατά τη σύλληψή του.

Ο συλληφθείς έδινε το παρών σε αστυνομικό τμήμα των βορείων προαστίων κάθε πρώτη του μήνα, για την τελευταία υπόθεση που είχε συλληφθεί, για κλοπές ΙΧ από την περιοχή της Πάτρας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Ο ύποπτος συνελήφθη μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του τμήματος εκβιαστών της υποδιεύθυνσης Δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά των τριών Κρητικών, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Επιπλέον, βρέθηκε και το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο το μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Αυτό είναι το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες

Την ίδια ώρα, νέο βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή επίθεση έρχεται στη δημοσιότητα, καταγράφοντας το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. Φαίνονται δύο άτομα να επιβαίνουν στο ανθρακί πολυτελές όχημα και να φεύγουν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Κατά πληροφορίες, οι δράστες σε βάρος των τριών Κρητικών είναι γνώριμοι των Αρχών, ενώ έχουν αναγνωρίσει δύο άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται στα κυκλώματα της νύχτας και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να οδηγηθούν στα ίχνη τους.

Ο «πιστολέρο» της επίθεσης έχει ταυτοποιηθεί. Ωστόσο, οι Αρχές επειδή έχουν ήδη περάσει πολλές ώρες από το αιματηρό περιστατικό, ανησυχούν για πιθανή διαφυγή του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αλβανία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κακοποιούς που έχουν απασχολήσει ξανά την Αστυνομία και έχουν αλβανική υπηκοότητα.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν εντός του κλαμπ υπήρξε ένας διαπληκτισμός λίγο πριν σημειωθούν οι πυροβολισμοί και ερευνάται εάν συνδέεται με το περιστατικό. Βέβαια, δεν αποκλείεται να πρόκειται ακόμη και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζεται με το νυχτερινό μαγαζί.

Η παρέα των επτά νεαρών που βρισκόταν από την Κρήτη στην Αθήνα για το bachelor πάρτι ενός φίλου τους, μετά την νυχτερινή τους έξοδο σε κλαμπ, βρίσκονταν σε μία πιτσαρία επί της οδού Ιάκχου.

Eκείνη τη στιγμή πέρασε το σκούρο τζιπ με τους δύο επιβαίνοντες κάτι να ειπώθηκε από έναν από τους νεαρούς με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να σταματήσει, να κατέβουν οι δύο άγνωστοι δράστες και να ακολουθήσει διαπληκτισμός, ενώ κατά την διάρκεια του σύντομου τσακωμού, ο ένας από τους δύο τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των τριών νεαρών.

Στο σημείο η Αστυνομία εντόπισε τέσσερις κάλυκες που θα αποσταλούν για βαλλιστική ανάλυση, ενώ πεποίθηση των Αρχών είναι πως οι νεαροί βρέθηκαν στο λάθος σημείο αντιμέτωποι με τους λάθος ανθρώπους, αφού πιθανόν πρόκειται για μπράβους που λυμαίνονται καταστήματα στην περιοχή, και γι’ αυτόν τον λόγο τις έρευνες ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών.

Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις για την προέλευσή τους λόγω των συμμοριών που δρουν στο Γκάζι ωστόσο στα ίχνη τους οι Αρχές αναμένεται να φτάσουν από την συλλογή των στοιχείων και των καταθέσεων που λαμβάνουν.

Σχετικά Άρθρα