Γκάζι: Νέο βίντεο με τους Κρητικούς να κείτονται αιμόφυρτοι – Ποιος είναι ο 33χρονος που συνελήφθη – Το ποινικό μητρώο του 37χρονου πιστολέρο (vid)

 Γκάζι: Νέο βίντεο με τους Κρητικούς να κείτονται αιμόφυρτοι – Ποιος είναι ο 33χρονος που συνελήφθη – Το ποινικό μητρώο του 37χρονου πιστολέρο (vid)

Τις στιγμές που ακολούθησαν μετά τους πυροβολισμούς του 37χρονου Αλβανού σε βάρος τριών νεαρών έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου, παρουσιάζει ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο. Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, που προέβαλε το Mega, διακρίνονται οι Κρητικοί να κείτονται αιμόφυρτοι στο οδόστρωμα, ενώ δεν είχαν προλάβει να φτάσουν στο σημείο ούτε οι αστυνομικοί, αλλά ούτε και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Δείτε το βίντεο:

Για τον 37χρονο Ν. Ι. Ι. από την Αλβανία ο οποίος είναι ο άνδρας που πυροβόλησε, οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Την ίδια στιγμή η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν. Ο 37χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

pistolero_gazi_arthro
Ο 37χρονος πιστολέρο

Το βαρύ ποινικό μητρώο του 37χρονου που καταζητείται για τους πυροβολισμούς

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο MEGA για το προφίλ του 37χρονου δράστη με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος πυροβόλησε τρεις ανθρώπους στο Γκάζι.

Η κύρια δράση του 37χρονου οδηγού λαμβάνει χώρα στην Αλβανία. Είχε συλληφθεί το 2012 ως απόγονος-διάδοχος μίας μεγάλης συμμορίας που ευθύνονταν για μία σειρά μεγάλων δολοφονιών τη δεκαετία του 90’ καθώς κατηγορούνταν για μία σειρά ένοπλων ληστειών σε βενζινάδικο αλλά και καζίνο στην περιοχή του Αυλώνα.

Μάλιστα, σε αυτές τις επιθέσεις είχε πυροβολήσει κατά πολιτών και αστυνομικών με καλάσνικοφ χωρίς κάποια αφορμή.

Είχε κρατηθεί στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 είχε αποφυλακιστεί πρόωρα, σε μία αποφυλάκιση που είχε δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Τους τελευταίους μήνες είχε έρθει τη Ελλάδα, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα όπου ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου.

Εκεί σύχναζε σε ένα κατάστημα, στο οποίο σύχναζε και ο 33χρονος που κατηγορείται πως έδωσε το χαστούκι.

Ο συγγενής του δράστη που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς.

Επιπλέον, το 2021 στην Πάτρα είχε δολοφονηθεί ένα άλλο μέλος της συμμορίας.

Για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο 33χρονος Αλβανός συνεργός του πιστολέρο στο Γκάζι

Εν τω μεταξύ, στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος του 33χρονου Αλβανού που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις νεαρούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ειδικότερα, η κατηγορία που αντιμετωπίζει πλέον ο 33χρονος είναι συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο 33χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε σοκαρισμένος από την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών και να υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως ανέφερε, τον εξύβρισε. Ακόμη φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε μαζί του όπλο.

Η συνήγορος του 33χρονου ανέφερε ο εντολέας της από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

Το προφίλ του συλληφθέντα

«Εγώ ένα χαστούκι έριξα» είπε στους αστυνομικούς ο 33χρονος δράστης μετά τη σύλληψή του. Παραδέχτηκε πως όλα ξεκίνησαν από μια ανούσια αφορμή και πως δεν περίμενε ο συνεργός του να πυροβολήσει.

«Δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Ξεκίνησε ως ένας απλός καβγάς. Την ώρα που περνούσαμε από το σημείο, ο 37χρονος αντιλήφθηκε ότι κάτι είπαν για εμάς. Τότε ‘κοκκάλωσε’ το αμάξι και μου λέει ‘κατέβα, πάμε να ζητήσουμε τον λόγο’. Κατεβήκαμε από το τζιπ κι άρχισε ο καβγάς. Εγώ ένα χαστούκι έριξα. Δεν περίμενα ότι θα πυροβολήσει».

Ο 33χρονος συλληφθείς είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Έχει συλληφθεί για κλοπές και ληστείες μέχρι υποθέσεις ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η τελευταία φορά που συνελήφθη μάλιστα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, για κλοπή αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια από διακινητές λαθρομεταναστών.

Ο 33χρονος κυκλοφορούσε με περιοριστικούς όρους.

Σχετικά Άρθρα