Γουδή: Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα για τη βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ -Στα εγκληματολογικά ο μηχανισμός

 Γουδή: Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα για τη βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ -Στα εγκληματολογικά ο μηχανισμός

Η Αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει την έρευνα για τη βόμβα που βρέθηκε κοντά στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης, στου Γουδή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., εάν είχε εκραγεί η βόμβα, θα είχαν κινδυνεύσει να τραυματιστούν φοιτητές, αστυνομικοί και πολίτες, αλλά οι άνδρες της αστυνομίας την εξουδετέρωσαν εγκαίρως, αν και ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν περιορισμένος.

Προειδοποίησαν για βόμβα στου Γουδή, την εξουδετέρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, ηχογραφημένα μηνύματα προειδοποιούσαν για έκρηξη, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις 12:29 στην Άμεση Δράση και έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας στην οδό Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη της.

Η ΕΛ.ΑΣ. Έσπευσε στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή, καθώς κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπισε μέσα σε μια σακούλα ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό με ρολόι και τον εξουδετέρωσε.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι η ανάλυση του εκρηκτικού μηχανισμού στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας ενδέχεται να δώσει πληροφορίες ή και να «δείξει» τους δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα. Με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει ως τώρα, ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν φαίνεται έχει ομοιότητες με άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίος ο τόπος αλλά ούτε και ο χρόνος που τοποθετήθηκε αυτή η βόμβα έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στην περιοχή. Εξετάζεται εάν η τοποθέτηση της βόμβας σχετίζεται με οπαδικά κίνητρα.

Ο επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας και ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, δήλωσε στην ΕΡΤ: «υπήρχε τη δεκαετία του 2000 – 2010 μια διασύνδεση τότε τρομοκρατικών οργανώσεων με κύκλους του οργανωμένου εγκλήματος. Κι επειδή αυτές τις μέρες έχουμε προβλήματα με την οπαδική βία και την διασύνδεσή της με το οργανωμένο έγκλημα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για τη βόμβα στου Γουδή:

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την “Εφημερίδα των Συντακτών” ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Σχετικά Άρθρα