Παραλήρημα Τραμπ: Οι μετανάστες δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας

 Παραλήρημα Τραμπ: Οι μετανάστες δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου χρησιμοποίησε την ορολογία «παράσιτα» για να περιγράψει τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας που αντιπαθεί, δήλωσε εκ νέου σε μια συγκέντρωση στο Νιου Χάμσαϊρ ότι οι μετανάστες «δηλητηριάζουν τους αίμα της χώρας μας». Έχοντας προκαλέσει αντιδράσεις με τις προηγούμενες δηλώσεις του στην τελευταία συγκέντρωση που έκανε στο Νιου Χάμσαϊρ – όπου απείλησε να «ξεριζώσει τους κομμουνιστές, τους μαρξιστές, τους φασίστες και τους ριζοσπαστικούς αριστερούς τραμπούκους που ζουν σαν παράσιτα μέσα στα όρια της χώρας μας που ψεύδονται, κλέβουν και εξαπατούν εκλογές» ο Τραμπ επανήλθε στο Ντίραμ του Νιού Χάμσαϊρ.

«Δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας. Αυτό έχουν κάνει», είπε ο Τραμπ στο πλήθος. «Δηλητηριάζουν ψυχιατρικά ιδρύματα και φυλακές σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στη Νότια Αμερική… αλλά σε όλο τον κόσμο. Έρχονται στη χώρα μας, από την Αφρική, από την Ασία, σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε. Είναι η δεύτερη φορά που ο Τραμπ χρησιμοποιεί τη φράση του «δηλητηριασμένου αίματος», η οποία έχει καταδικαστεί ευρέως επειδή απηχεί τη ρητορική της «λευκής υπεροχής».

Την πρώτη φορά που το έκανε, τον Οκτώβριο, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει 91 ποινικές κατηγορίες, άρχισε να χρησιμοποιεί γλώσσα που ακούγεται στη ναζιστική Γερμανία. «Ο Τραμπ μίλησε επίσης πρόσφατα για: “Το αίμα της Αμερικής που δηλητηριάζεται”… Και πάλι, απηχεί τις ίδιες φράσεις που χρησιμοποιούνται στη ναζιστική Γερμανία», είπε τότε ο Μπάιντεν.

Το CNN ανέφερε ότι εάν ο πρώην πρόεδρος κερδίσει το 2024, σκοπεύει να επεκτείνει τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική της πρώτης του θητείας, κατά την οποία τα παιδιά χωρίζονταν από τις οικογένειές τους στα σύνορα και εγκλωβίζονταν. Τα νέα του σχέδια φέρεται να περιλαμβάνουν την τοποθέτηση μεταναστών χωρίς έγγραφα που ζουν ήδη στις ΗΠΑ σε στρατόπεδα κράτησης, υποτίθεται εν αναμονή της απέλασής τους.

Το Σάββατο (16/12), είπε ότι θα «αποκαταστήσει και θα επεκτείνει» τις απαγορεύσεις του ταξιδιού στις ΗΠΑ. Το 2017, απαγόρευσε την είσοδο σε πολλές χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία και αφρικανικά έθνη και είπε ότι «θα εφαρμόσει ισχυρό ιδεολογικό έλεγχο για όλους τους παράνομους μετανάστες».

Σχετικά Άρθρα