Γκάζι: Οι δράστες που πυροβόλησαν τους Κρητικούς συνδέονται με δολοφονία στη Νέα Ιωνία – Κρίσιμη η κατάσταση του ενός τραυματία

 Γκάζι: Οι δράστες που πυροβόλησαν τους Κρητικούς συνδέονται με δολοφονία στη Νέα Ιωνία – Κρίσιμη η κατάσταση του ενός τραυματία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των πυροβολισμών στο Γκάζι, μετά και το νέο βίντεο ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την στιγμή του αιματηρού επεισοδίου με θύματα τρεις άνδρες από την Κρήτη, ένας εκ των οποίων δίνει και μάχη για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της επίθεσης.

  • Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο μεσημεριανό δελτίο του MEGA, οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες, εκβιασμούς, καθώς και σε διακίνηση ναρκωτικών.

Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι οι δύο άνδρες είναι μέλη μιας άκρως επικίνδυνης συμμορίας από την Αλβανία, ενώ τους συνδέει και με δολοφονία που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες στη Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο να πυροβολεί τους Κρητικούς θεωρείται από τις αρχές ότι πάρει μέρος στη δολοφονία 40χρονου άνδρα τον περασμένο Μάρτιο σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία και στη συνέχεια, αφού είχε διαφύγει της σύλληψης, είχε βρει καταφύγιο στην Αλβανία.

Όμως, όπως φαίνεται -αν πρόκειται για τον ίδια άνδρα- πλέον επέστρεψε στην Ελλάδα και σκορπά τον πανικό, ακόμα και σε μέρη που «ασφυκτιούν» από αθώους πολίτες, όπως το Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης, όπως φαίνεται στο βίντεο, χωρίς να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του βγάζει όπλο και πυροβολεί χωρίς να τον ενδιαφέρουν τυχόν παράπλευρες απώλειες, ενώ στη συνέχεια δεν δείχνει να βιάζεται ιδιαίτερα για να φύγει.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο ένας τραυματίας

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 33χρονου που έχει δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας υποβλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη χειρουργική επέμβαση αμέσως μόλις έφτασε στο νοσοκομείο νωρίς το πρωί του Σαββάτου και πλέον δίνει μάχη για τη ζωή του.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του MEGA ο 33χρονος ενδέχεται να χρειαστεί να υποβληθεί και σε νέα χειρουργική επέμβαση.

Ο αδερφός του, 28 ετών, με μικρότερο τραύμα, νοσηλεύεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, όπως και ο 28χρονος φίλος τους. Οι δύο άνδρες δέχτηκαν σφαίρες στην περιοχή του προσώπου, ο ένας κοντά στο μάτι κι ο άλλος κοντά στη γνάθο. Αμφότεροι παρακολουθούνται από τους γιατρούς, ωστόσο δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή τους.

Μάλιστα, ένας από τους δύο άνδρες χθες ήταν σε θέση να καταθέσει στις αρχές.

Το βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς

Νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο από το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, όπου τραυματίστηκαν τρία άτομα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται η παρέα των Κρητικών να είναι έξω από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι και να τους πλησιάζουν δύο άτομα, τα οποία έχουν κατέβει από το μαύρο τζιπ.

Εκτός από την παρέα των Κρητικών και τους δύο άλλους άντρες, υπάρχουν σταματημένα αυτοκίνητα αλλά και κόσμος που κινείται στην οδό Ιάκχου. Οι δυο δράστες φτάνουν σε μια παρέα επτά ατόμων, φαίνεται ότι συνομιλούν και στην συνέχεια απομακρύνονται με τα τρία θύματά τους.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο βίντεο, ξεκινάει ένας καβγάς και ο ένας νεαρός γρονθοκοπεί τον οδηγό του τζιπ την ώρα που ο συνοδηγός κλωτσά και χτυπά το δεύτερο θύμα.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο πιστολέρο βγάζει το όπλο και πυροβολεί εν ψυχρώ τους τρεις Κρητικούς.

Στην συνέχεια κατευθύνονται στο αυτοκίνητό τους και φεύγουν.

Tο συγκεκριμένο υλικό βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας καθώς και τις καταθέσεις των επτά μελών της παρέας που γλίτωσαν από τις σφαίρες του δράστη.

KάμερΚάμερεςες ασφαλείας έχουν καταγράψει το ανθρακί Range Rover και έχει διαπιστωθεί ότι ήταν μισθωμένο (leasing) από εταιρεία ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Παράλληλα χαρτογραφείται η πορεία που ακολούθησε το όχημα μετά το επεισόδιο προκειμένου να διαπιστωθεί προς ποια περιοχή κινήθηκε στη συνέχεια.

Η έρευνα έχει φτάσει σε ένα σημείο ωστόσο για την ώρα το τζιπ παραμένει άφαντο.

Σχετικά Άρθρα