Αφίδνες: Θρίλερ με εξαφάνιση 58χρονου βοσκού – Η φωτογραφία ντοκουμέντο (vid)

 Αφίδνες: Θρίλερ με εξαφάνιση 58χρονου βοσκού – Η φωτογραφία ντοκουμέντο (vid)

Σκοτάδι καλύπτει την εξαφάνιση ενός καλοκάγαθου βοσκού στις Αφίδνες, την οποία ερεύνησε το βράδυ της Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Ο Κώστας Κοροβέσης 58 χρόνων που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, χάθηκε το πρωινό της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023, ενώ πήγαινε από το σπίτι του στο μαντρί του κοντά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε γύρω στις 8 το πρωί τον Κωστάκη όπως τον φώναζαν οι κάτοικοι, να περνά την οδό Αριστογείτονος κρατώντας μια νάιλον τσάντα με το κολατσιό που έπαιρνε πάντα μαζί του.

Από εκεί και μετά τα ίχνη του χάθηκαν «σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε» και παρά τις οργανωμένες έρευνες της ΕΜΑΚ, εθελοντών και κατοίκων, δεν βρέθηκε ούτε ένα ίχνος του.

Ο Κώστας για χρόνια ολόκληρα έκανε την ίδια διαδρομή και επέστρεφε το μεσημέρι σπίτι του. Αν και οι φωτιές του 2021 κατέστρεψαν ολοσχερώς την στάνη του, συνέχιζε να πηγαίνει εκεί στο βουνό που τον ηρεμούσε. Είχε όμως και μια κακή συνήθεια: Επειδή κουραζόταν με το περπάτημα έκανε οτοστόπ και έμπαινε και σε άγνωστα αυτοκίνητα για την μεταφορά του.

Οι ξαδέρφες του που κίνησαν τις διαδικασίες για την έρευνα, φοβούνται μήπως του συνέβη κάτι άσχημο εάν όντως επιβιβάστηκε σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Μιλούν για ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον από το οποίο ο Κώστας και η αδερφή του που αντιμετωπίζει κι αυτή το ίδιο πρόβλημα υγείας, θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί.

Ο πατέρας του είναι βέβαιος ότι τον σκότωσαν και αναφέρεται σε ένα επεισόδιο που είχε προηγηθεί με κάποια αλλοδαπή κοπέλα που «πείραξε ο Κώστας».

Με εντολή εισαγγελέα η δικογραφία της περίεργης αυτής υπόθεσης, εστάλη πίσω στην αστυνομική αρχή της περιοχής για περαιτέρω, βαθύτερη έρευνα.

Το ντοκουμέντο της κάμερας

«Ήξερε πάρα πολύ καλά το μέρος. Δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί. Έκανε μια συγκεκριμένη διαδρομή, συγκεκριμένη ώρα. Έφευγε από το σπίτι του γύρω στις 8 και γύρω στις 11 με 11.30 ήταν πίσω», λέει η ξαδέρφη του Αγγελική Κουτσούκου.

Ανέφερε πως μια κάτοικος τον είχε δει να κατεβαίνει από το μαντρί αλλά μετά δεν τον ξαναείδε. Οι έρευνες στο σημείο που υπέδειξε, δεν φανέρωσαν κανένα ίχνος του.

Άνθρωπος από το περιβάλλον του Κώστα μιλά στο «Τούνελ» και για την σχέση που είχε με την οικογένειά του.

«Είχε μια προβληματική σχέση με τους δικούς του. Η μητριά τα πρώτα χρόνια έμενε εδώ μαζί τους και ζούσαν σαν οικογένεια, αλλά τα τελευταία χρόνια έλειπε, για κάποιους λόγους. Εμφανίστηκε λίγο πριν χαθεί ο Κώστας. Δεν είχαν καλές σχέσεις. Ο Κώστας μιλούσε πάρα πολύ και έλεγε πράγματα που ίσως κάποιους τους ενοχλούσε. Ο πατέρας του ασκούσε βία. Τους δημιουργούσε προβλήματα, ήταν ένα βάρος για αυτούς», λέει χαρακτηριστικά.

«Τον έχουν σκοτώσει…»

«Τον έχουν σκοτώσει, γιατί έλεγε κουταμάρες, όταν πέρναγαν κάτι κορίτσια», αυτά είναι τα λόγια του πατέρα του Κώστα Κοροβέση για το τι πιθανότατα να του έχει συμβεί.

«Κάθε μέρα έφευγε από εδώ, έπαιρνε το ψωμάκι του και πήγαινε πάνω στο μαντρί και καθόταν καμία ώρα, δύο, χάζευε και ερχόταν μετά κάτω. Είχαμε πολλά μαντριά και πήγαινε στα γίδια. Κάηκαν τώρα, πάνε όλα, αλλά συνέχιζε αυτός να πηγαίνει. Δεν ήταν κακός άνθρωπος, να μάλωνε, να έκανε, τίποτα. Τον αγαπούσαν όλοι».

Ο Κωστάκης όπως τον έλεγαν, ζούσε με τον πατέρα του, την αδερφή του και την μητριά του.

«Τώρα είμαι μόνος μου εδώ στο σπίτι, με παράτησαν όλοι. Είμαι παντρεμένος δεύτερη φορά. Ήταν εδώ η γυναίκα μου εκείνο το διάστημα που εξαφανίστηκε ο Κώστας. Δεν θυμάμαι αν τον είδε, πάντως ήταν εδώ. Η γυναίκα μου λείπει τώρα. Πηγαινοέρχεται στην κόρη της στην Αθήνα. Έψαξα όλο το μέρος στο βουνό. Το έχω περπατήσει βήμα προς βήμα. Μαλώναμε καμία φορά, αν δεν άκουγε αλλά δεν είχαμε τίποτα να μοιράσουμε…»

Συγκλονισμένο όλο το χωριό για τον Κώστα

Αναστατωμένοι από την εξαφάνιση του Κώστα Κοροβέση είναι και οι  κάτοικοι των Αφιδνών. Ο «Κωστάκης», όπως τον αποκαλούν, είναι ένας αγαθός άνθρωπος και πολύ αγαπητός σε όλους και ζητούν να μάθουν τι του συνέβη.

«Μπορεί να τον έχουν πάρει να τον βοηθήσουν, να τον είδαν ταλαιπωρημένο στο δρόμο. Εγώ είπα να ψάξουν, μήπως τον έφαγαν τίποτα αγριόσκυλα ή λύκοι αλλά και πάλι, κάτι δεν θα έβρισκαν;», αναρωτιέται εκεί στο βουνό μια άλλη του ξαδέρφη.

Η ίδια φιλοξενεί και την ταλαιπωρημένη αδερφή του αγνοούμενου βοσκού.

Εθελοντής που συμμετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό του Κώστα λέει στο «Τούνελ»:

«Υπήρξε μια μαρτυρία ενός κατοίκου που μένει προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία, ότι τον είδε μια συγκεκριμένη ώρα. Πήγα προς τα εκεί, αλλά πουθενά ο Κώστας».

Σχετικά Άρθρα