Κωνσταντοπούλου: Προϋπολογισμός αριθμών, χωρίς όραμα και έμπνευση

 Κωνσταντοπούλου: Προϋπολογισμός αριθμών, χωρίς όραμα και έμπνευση

Τους λόγους που καταψηφίζει η Πλεύση Ελευθερίας σε όλα τα πεδία του τον προϋπολογισμό, ανέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής. Η πρόεδρος του κόμματος, άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών των αρχηγών ασκώντας κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ανέλυσε τους 20 λόγους για τους οποίους θα καταψηφίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό του ΄24 σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έφερε «έναν προϋπολογισμό αριθμών με χαμηλές δαπάνες σε καίριους τομείς, χωρίς όραμα και έμπνευση». Η κ. Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι καταρτίστηκε για τους δανειστές της χώρας και τους διεθνείς οργανισμούς.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναζητά φόρους από τους πολίτες στους οποίους όμως δεν αποδίδει τα υπερκέρδη τα οποία έρχονται, όπως είπε, από την αφαίμαξη τους, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι χαμηλές οι δαπάνες για την Υγεία αλλά και την Παιδεία. Ειδική αναφορά έκανε για τις δαπάνες Πολιτισμού λέγοντας ότι η κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει ως «παρακατιανό».

Στην έναρξη της ομιλίας της, η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε την ευχή της για το νέο έτος, λέγοντας ότι το ‘24 να είναι η χρονιά για την πραγματική ισότητα των φύλων στην κοινωνία και την πολιτική και οι διακρίσεις πάσης φύσεως να εξαλειφθούν. Επιπλέον, επανέλαβε την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας, να κηρυχθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, εθνική εορτή όπως και η 23η Ιουλίου η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 8η Δεκεμβρίου, καθώς το 1974 πραγματοποιήθηκε το δημοψήφισμα για το Πολιτειακό στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα