Ρέντη: Σημαντικά στοιχεία για “καθοδηγητή” – Ελέγχονται κινητά, DNA – Στόχος η ανακήρυξη εγκληματικής οργάνωσης

 Ρέντη: Σημαντικά στοιχεία για “καθοδηγητή” – Ελέγχονται κινητά, DNA – Στόχος η ανακήρυξη εγκληματικής οργάνωσης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο απώτερος της στόχος παραμένει να αναδειχθεί σε βάθος το κύκλωμα, φτάνοντας μέχρι και στη στοιχειοθέτηση σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Κάτι τέτοιο καταδεικνύουν και οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της υπόθεσης, θα καταφέρει ένα συντριπτικό χτύπημα στις εγκληματικές συμμορίες με δραστηριότητα στο ποινικό έγκλημα.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι αρχές έχουν καταστρώσει ένα πλάνο με τρία βήματα, μέσω του οποίου πιστεύεται ότι θα στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά τα τρία βήματα:

  • Συγκέντρωση μαρτυριών από τους «πιτσιρικάδες», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που στρατεύονται στα ραντεβού για επεισόδια.
  • Σάρωση στα στίγματα των κινητών, στην προσπάθεια να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν.
  • Τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι στενεύει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τον άνθρωπο που παρουσιάζεται ως καθοδηγητής και φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος οπαδικού συνδέσμου. Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία και πλέον αναζητούν μάρτυρες που θα καταθέσουν εναντίον του, ώστε να τον «δέσουν» από όλες τις κατευθύνσεις.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των αναλύσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποίησαν το DNA του 16χρονου αδελφού του κατηγορούμενου, σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας.

Πυρίτιδα εντοπίστηκε και στα χέρια 26χρονου που είναι μάνατζερ τράπερ, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Ο συγκεκριμένος είχε μπει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των Αρχών, στην έρευνα για τα επεισόδια στου Ρέντη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από αστυνομικές πηγές, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται σημαντικός αριθμός συλλήψεων.

Σχετικά Άρθρα