Πέρι: Τι έγραφε στο βιβλίο του για την κεταμίνη που τελικά τον “σκότωσε” – Σχεδόν 2 χρόνια καθαρός από ουσίες

 Πέρι: Τι έγραφε στο βιβλίο του για την κεταμίνη που τελικά τον “σκότωσε” – Σχεδόν 2 χρόνια καθαρός από ουσίες

«Η κεταμίνη μου έδινε την αίσθηση μιας μεγάλης εκπνοής», έγραψε ο Μάθιου Πέρι στα απομνημονεύματά του Friends, Lovers and the Big Terrible Thing για την ουσία που τελικά προκάλεσε τον θάνατό του στις 28 Οκτωβρίου, σκορπώντας θλίψη στους απανταχού θαυμαστές του. «Η κεταμίνη ήταν ένα πολύ δημοφιλές ναρκωτικό τη δεκαετία του 1980. Κυκλοφορεί μια συνθετική μορφή της πλέον και χρησιμοποιείται για δύο λόγους: για να απαλύνει τον πόνο και να βοηθήσει στην κατάθλιψη. Σαν να έχει πάνω γραμμένο το όνομά μου, θα μπορούσαν να την πουν “Μάττι”», έγραψε ο Μάθιου Πέρι στην αυτοβιογραφία του.

«Η κεταμίνη μου έδινε την αίσθηση μιας μεγάλης εκπνοής. Με έφερναν σε ένα δωμάτιο, με βάζανε να κάτσω σε μια καρέκλα, μου φορούσαν ακουστικά για να ακούω μουσική, μου έδεναν τα μάτια και τοποθετούσαν την ενδοφλέβια», περιέγραψε ο αγαπημένος ηθοποιός για τις θεραπείες που έκανε.

Μάλιστα, στις περιγραφές του ανέφερε ότι «αποσυνδεόταν» από όλα και ότι «ένιωθε σαν να πεθαίνει», γράφοντας: «Σκεφτόμουν ότι αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις. Παρ’ όλα αυτά, επέστρεφα στην αίθουσα για να κάνω και άλλες ενδοφλέβιες. Το να παίρνεις κεταμίνη είναι σαν να σε βαράνε στο κεφάλι με ένα φτυάρι ευτυχίας. Αλλά το hangover ήταν δυνατό και με έκανε να καταλάβω ότι η κεταμίνη δεν ήταν για μένα».

Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο για τις θεραπείες με κεταμίνη, ο Μάθιου Πέρι αποκάλυψε ότι έλεγε ψέματα στους γιατρούς για να του συνεχίσουν τις ενδοφλέβιες. «Στην πραγματικότητα ήμουν εντάξει. Αν και ένιωθα σαν να κάνω διαρκώς κοιλιακούς, δεν ένιωθα πόνο», έγραψε.

Στο ίδιο σημείο αποκάλυψε ότι οι γιατροί του συνταγογράφησαν υδροκωδόνη και αποφάσισαν να του τοποθετήσουν «ένα είδος περίεργης ιατρικής συσκευής στην πλάτη μου», χορηγώντας του ένα φάρμακο που του σταμάτησε την καρδιά, όπως έγραψε ο ηθοποιός.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, του χορηγήθηκε το φάρμακο προποφόλη – αναισθητικό και ηρεμιστικό – για το οποίο είπε ότι «σταμάτησε την καρδιά μου».

«Μου έκαναν την ένεση στις 11 το πρωί», ανέφερε ο Μάθιου Πέρι. «Ξύπνησα 11 ώρες αργότερα σε διαφορετικό νοσοκομείο. Προφανώς, η προποφόλη είχε σταματήσει την καρδιά μου. Για πέντε λεπτά. Δεν ήταν καρδιακή προσβολή αλλά σίγουρα δεν χτυπούσε», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μάθιου Πέρι.

Είχε τόση κεταμίνη στον οργανισμό του όση ένας ασθενής σε γενική αναισθησία

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι στη σορό του Μάθιου Πέρι, του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού που έγινε γνωστός για τον ρόλο του «Τσάντλερ Μπινγκ» στην τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια», βρέθηκε τόση ποσότητα κεταμίνης, όση και σε ασθενείς σε γενική αναισθησία στο χειρουργείο!

«Το Τμήμα Ιατροδικαστών της κομητείας του Λος Άντζελες (DME) προσδιόρισε ως αιτία θανάτου του 54χρονου ηθοποιού Μάθιου Λάνγκφορντ Πέρι τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης», ανέφερε εκπρόσωπος του ιατροδικαστή δύο μήνες μετά τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού.

«Στους παράγοντες που συνέβαλαν στον θάνατο του Μάθιου Πέρι περιλαμβάνονται ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών). Ο τρόπος θανάτου είναι ατύχημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Πέρι λάμβανε κεταμίνη για τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Ο 54χρονος Πέρι βρέθηκε νεκρός σε τζακούζι δίπλα στην πισίνα του σπιτιού στη συνοικία Πάλισεϊντς του Λος Άντζελες στις 16:17 της 28ης Οκτωβρίου και ο θάνατός του συγκλόνισε τον κόσμο της σόουμπιζ και τους θαυμαστές του ανά την υφήλιο.

Όπως ανέφερε η έκθεση του ιατροδικαστή, ο Πέρι λάμβανε κεταμίνη για τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Επειδή η τελευταία λήψη για τη θεραπεία είχε γίνει μιάμιση εβδομάδα πριν από τον θάνατό του και επειδή η ουσία ανιχνεύεται μόνο για τρεις με τέσσερις ώρες μετά τη λήψη της, η έκθεση καταλήγει ότι η κεταμίνη στη σορό του ηθοποιού δεν προέρχεται από τη θεραπεία.

«Στα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα δείγματα αίματος μετά τον θάνατό του, οι κύριες θανατηφόρες συνέπειες θα ήταν τόσο από την καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο και από την αναπνευστική καταστολή», κατέληξε ο ιατροδικαστής, Ράφι Ντζαμπουριάν. Τα επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του Πέρι ήταν 3.540 ng/ml στο περιφερικό κυκλοφορικό σύστημα και 3.271 ng/ml στο κεντρικό, ενώ όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής σε ασθενή υπό γενική αναισθησία τα φυσιολογικά επίπεδα κεταμίνης στο αίμα κυμαίνονται από 1.000 – 6.000 ng/ml.

«Καθαρός» από ναρκωτικά επί 19 μήνες ο Πέρι

Στη σορό του Πέρι δεν βρέθηκαν ίχνη αλκοόλ, ηρωίνης, μεθαμφεταμίνης ή φεντανίλ, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο ηθοποιός είχε ιστορικό εμφυσήματος, διαβήτη και χρήσης ναρκωτικών αλλά «φέρεται να ήταν καθαρός επί 19 μήνες».

Στην έκθεση περιγράφεται ως «καπνιστής επί πολλά χρόνια, αλλά δεν κάπνιζε αυτό το διάστημα», όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα και η συμπρωταγωνίστριά του, στα «Φιλαράκια», Τζένιφερ Άνιστον.

Έναν χρόνο πριν τον θάνατό του ο Πέρι δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του, που περιέγραφαν σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, αλλά όπως ανέφερε τον Οκτώβριο του 2022, ήταν «καθαρός» επί 18 μήνες. Και άτομα που τον γνώριζαν υποστηρίζουν ότι δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ούτε αλκοόλ την περίοδο του θανάτου του.

Όταν έφθασαν αστυνομικοί στο σπίτι του στις 28 Οκτωβρίου δεν βρήκαν παράνομα φάρμακα, παρά μόνον συνταγογραφημένα, που έφεραν τις σχετικές ενδείξεις σε φιαλίδια.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής βρήκε ίχνη από την πολυετή κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, με τον Πέρι να πάσχει από «χρόνια ηπατική συμφόρηση» – πρόδρομο της κίρρωσης του ήπατος. Είχε επίσης νεφρική σκλήρυνση – μια σκλήρυνση των ιστών, που προκαλείται από τη μακροχρόνια, κακώς ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση και τη μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών. Η αυτοψία του Πέρι βρήκε επίσης χρόνια παγκρεατική ίνωση, ενώ σημαντικές βλάβες είχαν υποστεί η καρδιά και οι πνεύμονές του.

Σχετικά Άρθρα