Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που έκλεβε Smart στα βόρεια προάστια

 Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας που έκλεβε Smart στα βόρεια προάστια

Κάτι παραπάνω από 40 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ένα από τα μέλη της σπείρας που «άνοιγε» αυτοκίνητα Smart από τη στιγμή που έκατσε στη θέση του οδηγού μέχρι τελικά να καταφέρει να φύγει με το τιμόνι του αυτοκινήτου ανά χείρας. Το βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το protothema.gr είναι αποκαλυπτικό για τον «επαγγελματισμό» που διέθεταν τα μέλη της συμμορίας, τα οποία μπορούσαν σε ελάχιστο χρόνο «λύσουν» και να «δέσουν» ένα όχημα αποσπώντας διάφορα ανταλλακτικά.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Η αποδόμηση της ομάδας έγινε από τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, ενώ η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται έπειτα από δύο συλλήψεις που έκαναν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στο Ζεφύρι το πρωί της περασμένης Τετάρτης (13/12).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, εντόπισαν ένα όχημα της συμμορίας, στο οποίο επέβαιναν μία 40χρονη και ένας 38χρονος και προέβησαν σε έλεγχο.

Από την ενδελεχή έρευνα στο όχημα αλλά και στην κατοχή των επιβαινόντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και εξαρτήματα αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν ένα φορητό ηλεκτρικό τρυπάνι, τέσσερα κατσαβίδια, διάφορων τύπων εργαλεία, ένα τιμόνι, ένα φανάρι αυτοκινήτου, ένα ζευγάρι στροφόμετρα και ένα μαύρο τσαντάκι.

Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους κινούμενοι με όχημα, αφαιρούσαν συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα και εξαρτήματα αυτών (τιμόνια, λεβιέ ταχυτήτων, ραδιόφωνο κ.α.).

Εξιχνιάστηκαν, μέχρι στιγμής, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών εξαρτημάτων από Μαρούσι, Φιλαδέλφεια, Φιλοθέη και Κηφισιά και κλοπή αυτοκινήτου από το Μαρούσι.

Σχετικά Άρθρα