Τέσσερις συμβουλές για να απολαύσεις τη διαμονή σε μια πανάκριβη χώρα με λίγα χρήματα

 Τέσσερις συμβουλές για να απολαύσεις τη διαμονή σε μια πανάκριβη χώρα με λίγα χρήματα

Μια χώρα με μέσο ετήσιο μισθό τα 38.000 δολ., μηνιαίο κόστος ζωής 3.000 δολ. και κατάταξη στο top 10 πιο ακριβών του κόσμου, σίγουρα δεν είναι εύκολο να την επισκεφθείς εάν δεν έχεις καλό «μπάτζετ». Ή μήπως όχι; Η αρθρογράφος του Business Insider, Riana Ang-Canning, η οποία διαμένει στο Βανκούβερ είχε ονειρευτεί με τον σύζυγό της να ταξιδέψουν στην μακρινή και απομονωμένη Νέα Ζηλανδία.

Επειδή όμως η όμορφη αυτή χώρα είναι απλησίαστη λόγω της ακρίβειας –ξεκινώντας και μόνο με τα αεροπορικά εισιτήρια- η Καναδή, όχι μόνο κατάφερε να πραγματοποιήσει το ταξίδι, αλλά να μείνει τρεις εβδομάδες με πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό.

Πάρκινγκ και πλυντήρια

«Όταν έψαχνα για καταλύματα, έλεγξα την τιμή ανά διανυκτέρευση και αναζήτησα μέρη με δωρεάν χώρο στάθμευσης και δωρεάν ή φθηνό πλύσιμο ρούχων» εξηγεί.

Καθώς κυκλοφορούσαν μόνο με αυτοκίνητο, μέσα σε 21 ημέρες κατάφεραν έτσι να πληρώσουν μόνο δύο φορές για στάθμευση.

Εξοικονόμησαν επίσης πολλά χρήματα πλένοντας οι ίδιοι τα ρούχα τους, αντί να πληρώσουν για μια ακριβή υπηρεσία πλυντηρίου ξενοδοχείου.

«Εξασφάλισα ότι είχαμε πρόσβαση σε εγκαταστάσεις πλυντηρίων στο κατάλυμα μας κάθε πέντε έως επτά νύχτες. Πλένοντας τα ρούχα μας στο δρόμο, μπορούσαμε επίσης να ταξιδέψουμε μόνο με χειραποσκευές αντί να πληρώνουμε για επιπλέον αποσκευές.

Δεύτερη συμβουλή: Τρεις δυνατές εφαρμογές στο κινητό

Όπως λέει η Riana Ang-Canning τη βοήθησαν καταλυτικά τρεις εφαρμογές στο κινητό της που της εξοικονόμησαν πολλά χρήματα.

«Το Gaspy είναι απαραίτητο για ένα οδικό ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία. Σας δείχνει τις τρέχουσες τιμές στα βενζινάδικα κοντά σας και σας βοηθά να βρείτε τη φθηνότερη επιλογή κοντά σας. Το χρησιμοποιούσα κάθε φορά που έπρεπε να φουλάρουμε το ντεπόζιτο».

«Το BookMe και το Klook είναι εφαρμογές (και ιστότοποι) που σας επιτρέπουν να κάνετε κράτηση για δραστηριότητες στη Νέα Ζηλανδία με έκπτωση».

«Με το Klook, εξοικονομούσα 10% στα εισιτήρια της τελευταίας στιγμής για το Πολεμικό Μουσείο του Όκλαντ και με το BookMe, πλήρωσα τη μισή τιμή για την κράτηση μας για το Πολυνησιακό Σπα».

Η εφαρμογή δε First Table, προσέφερε 50% έκπτωση στο γεύμα όταν γινόταν κράτηση για το πρώτο ή το τελευταίο τραπέζι της βραδιάς σε ένα εστιατόριο.

Τρόφιμα από παντοπωλεία

Η τρίτη ιδέα της Riana Ang-Canning για να εξοικονομήσουν χρήματα ήταν να ψωνίζουν προμήθειες από ένα παντοπωλείο, για να φτιάχνουν μερικά γεύματα αντί να τρώνε πάντα έξω.

«Αυτό λειτουργεί ακόμα καλύτερα όταν ψωνίζετε σε ένα μπακάλικο με έκπτωση» επισημαίνει. «Οι διάσημες κρεατόπιτες της Νέας Ζηλανδίας ήταν ένα φτηνό, νόστιμο μεσημεριανό γεύμα. Τις φρέσκες, νόστιμες πίτες θα τις βρείτε σε καφέ σε όλη τη χώρα. Είναι ένα νόστιμο, χορταστικό, προσιτό μεσημεριανό γεύμα με περίπου 5 δολάρια η πίτα».

Ρίξτε το στη φύση

Το ζεύγος επικεντρώθηκε σε επισκέψεις στην όμορφη φύση καθώς το καλύτερο μέρος της Νέας Ζηλανδίας είναι τα τοπία της. «Και το καλύτερο από όλα, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ομορφιάς είναι δωρεάν» λέει η Riana Ang-Canning.

«Ξοδέψαμε 0 $ για πεζοπορία σε ορεινά μονοπάτια, καθισμένοι σε παραλίες, περπατώντας μέσα από βοτανικούς κήπους, θαυμάζοντας γεωθερμικές πισίνες και καταρράκτες, αγγίζοντας το νερό μιας λίμνης παγετώνων και βλέποντας επικές απόψεις σε όλη τη Νέα Ζηλανδία».

Τώρα βέβαια πολλά μπορεί θα μπορούσε να αντικρούσει κανείς, αλλά είναι και αυτή μια άποψη που τέθηκε σε εφαρμογή δίνοντας ικανοποίηση στους δύο επισκέπτες.

Σχετικά Άρθρα