Τέμπη: Έσβησαν όλες τις συνομιλίες 15 μέρες μετά την τραγωδία – Ερωτηματικά για την κίνηση του ΟΣΕ

 Τέμπη: Έσβησαν όλες τις συνομιλίες 15 μέρες μετά την τραγωδία – Ερωτηματικά  για την κίνηση του ΟΣΕ

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι συνομιλίες της τραγωδίας των Τεμπών σβήστηκαν 15 ημέρες μετά την τραγωδία με το σκεπτικό ότι… προβλέπεται από τηνΑρχή Προστασίας Προσωπικών , όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης,  αποκάλυψε ότι το υλικό των συνομιλιών σβήστηκε από το καταγραφικό 15 μέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 57 άνθρωποι. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η καταστροφή των καταγραφών μετά από 15 ημέρες προβλέπεται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών γιατί όπως ισχυρίστηκε εισαγγελέας και ανακριτής ζήτησαν τα στοιχεία από την καταγραφή των συνομιλιών 1,5 μήνα μετά.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Τερεζάκης ανέφερε ότι προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα να «ανασυρθούν» από τις κασέτες αυτές οι συνομιλίες, έστω και μετά τη διαγραφή, εστάλη το υλικό στην ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να γίνει επεξεργασία για την ανάκτηση των συνομιλιών. 

«Αβάσιμος ο ισχυρισμός του ΟΣΕ»

«Ο ισχυρισμός ότι ο ΟΣΕ όφειλε εντός 15 ημερών να διαγράψει τα βίντεο από την τραγωδία στα Τέμπη είναι νομικά αβάσιμος. Σύμφωνα με την Οδηγία 1/2011 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων όφειλε να διατηρήσει τα δεδομένα σε χωριστό αρχείο για τρεις μήνες μετά το συμβάν», όπως υποστηρίζουν νομικοί….

Σχετικά Άρθρα