Μαρινάκης: Οι άδειες διαμονής στους μετανάστες θα λήγουν όταν σταματήσουν να δουλεύουν

 Μαρινάκης: Οι άδειες διαμονής στους μετανάστες θα λήγουν όταν σταματήσουν να δουλεύουν

Για την οπαδική βία και το θέμα που δημιουργήθηκε σήμερα με την τροπολογία για την εργασία των παράτυπων μεταναστών, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η τροπολογία για τους μετανάστες, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Δεν αλλάζει το καθεστώς απονομής άδειας διαμονής, είναι μια διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε όσους βρίσκονται εδώ τρία χρόνια, με βεβαίωση, να πάρουν άδεια διαμονής εργασίας, η οποία λήγει αν σταματήσει να δουλεύει. Η ρύθμιση δεν είναι για πάντα. Είναι για μέχρι 28.000 άτομα. Το σημαντικό που λέμε και ισχύει είναι πως η λήψη άδειας δίνεται στα 7 χρόνια».

Στην τοποθέτησή του για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Σίγουρα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα. Όποιο γήπεδο δεν έχει κάμερες και δεν κάνει η ομάδα ταυτοποίηση όσων εισέλθουν, το γήπεδο αυτό δεν θα ανοίξει. Αν δεν πειθαρχήσουν οι ομάδες τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά. Δεν φταίνε σε τίποτα όσοι πλήρωσαν διαρκείας, αλλά είναι ανεύθυνο να κρύψουμε το πρόβλημα. Μετά από δυο μήνες θέλουν οι γονείς να πηγαίνουν στα γήπεδα χωρίς να φοβούνται ποιος είναι δίπλα τους. Η σημαντικότερη συζήτηση είναι αυτό που συμβαίνει γιατί εκτός γηπέδου γίνονται όσα γίνονται. Υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις στο όνομα ομάδων. Ο κώδικας θα ισχύει εκτός όσων έχουν ανακοινωθεί. Πέταξες κροτίδα; Χ αγωνιστικές τιμωρία. Δεύτερη; Άλλο τόσο».

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε και για τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας πως «ή πιστεύεις σε κάτι ή δεν πιστεύεις. Δεν ψηφίζεις κάτι με όρους τακτικισμού. Επειδή ό,τι έχουμε πει το κάναμε, είναι προφανές πως θα έρθει και αυτό. Θα έρθει πολύ σημαντική παρέμβαση. Η κυβέρνηση πιστεύει στα νομοσχέδια της. Οι συζητήσεις πριν την ώρα τους, δεν δίνουν κάτι. Ένας μονογονέας μπορεί να υιοθετήσει παιδί κατά μόνας. Πρέπει να υπάρχει επέκταση των δικαιωμάτων».

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε και για τον μείζον θέμα της ακρίβειας, που απασχολεί τις ελληνικές οικογένειες, λέγοντας πως «σε κάποια προϊόντα είμαστε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε άλλα κάτω. Δεν είναι λόγος πανηγυρισμών, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το αντιμετωπίζουμε με ελέγχους, με τα πρόστιμα να έχουν ξεπεράσει τα 11,5 εκατομμύρια. Το κυριότερο που γίνεται επίσης είναι η αύξηση του εισοδήματος. Το ημερομίσθιο αυξήθηκε 20%. Αυτά δεν μηδενίζουν το πρόβλημα, αλλά δείχνουν πως η Ελλάδα δεν είναι χάος, όπως λέγεται, είναι τρίτη σε ανάπτυξη και πρωταθλήτρια σε επενδύσεις. Οι κραυγές και ο μηδενισμός δεν ωφελούν πουθενά».

Σχετικά Άρθρα