Κασσελάκης: Η πραγματικότητα απέχει από τον οικονομικό παράδεισο και την επενδυτική βαθμίδα – Ο πήχης είναι να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές (vid)

 Κασσελάκης: Η πραγματικότητα απέχει από τον οικονομικό παράδεισο και την επενδυτική βαθμίδα – Ο πήχης είναι να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές (vid)

Ο πήχης είναι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Kontra Channel και υπογράμμισε ότι οι «πρώτες ενδείξεις από την κοινωνία τώρα που έχουμε βρει τον βηματισμό μας, είναι πάρα πολύ θετικές». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «ο κόσμος είναι πολύ πιεσμένος. Το είδα και στην τελευταία μου περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτά που λένε για οικονομικό παράδεισο και επενδυτική βαθμίδα». Όπως είπε, «ο Έλληνας φτωχοποιείται. Έτσι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα».

«Πρέπει να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι. Το δημόσιο πρέπει να δουλέψει. Δεν βρισκόμαστε πλέον στην εποχή του φαξ. Υπάρχουν εργαλεία να δουλέψει αποδοτικά. Δεν γίνεται ο Έλληνας να ξοδεύει 6,5 δις. σε υγεία. Η κυβέρνηση ας επενδύσει επιτέλους στο δημόσιο» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κληθείς να σχολιάσει την επιστροφή του στο πλατό του Kontra Channel, αυτή τη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απάντησε: «Θα ευχόμουν να ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και να μην ήμουν εγώ δίπλα σας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον έφερναν να ετοιμάζει περιοδεία στο εξωτερικό μέσα στις γιορτές, ωστόσο, τόνισε πως εάν ισχύσει η επιστολική ψήφος πριν τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δίπλα σε όλη την ομογένεια.

«Θέλουμε να χτίσουμε μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων με τεχνική κατάρτιση, με πραγματική ενσυναίσθηση, καρδιά, καθαρά χεριά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Όχι ομάδες από βαρονίες και τζάκια. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε σε όλο τον λαό και κυρίως στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας» υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ζήτησε να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο. «Μέχρι και η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι υποστελεχωμένη. Το Δημόσιο αποδομήθηκε μέσα σε 10 χρόνια μνημονίων και ήρθε ο κ. Μητσοτάκης να το ιδιωτικοποιήσει. Γιατί δεν αποδέχτηκε την πρότασή μας να κάνει το ΑΣΕΠ τις προσλήψεις απευθείας; Όλοι ξέρουμε ότι το κράτος στην Ελλάδα δεν λειτουργεί με διαφανείς και αξιοκρατικούς όρους. Είναι πελατειακό κράτος» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να είναι στα 900 ευρώ, καθώς αναρωτήθηκε πώς κάποιος σε αυτή τη χώρα μπορεί να ζει με λιγότερα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Γεραπετρίτη για τις πρόσφατες υποκλίσεις του κατά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Φανταστείτε να είχαμε υπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ που θα υποκλινόταν σε Τούρκο πρόεδρο τι θα γινόταν. Η κυβέρνηση θα είχε πέσει. Το πρωί υποκλίθηκε στον Τούρκο πρόεδρο έξω από το αεροπλάνο. Ποιον κοροϊδεύει; Δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι θέμα ηθικής. Είναι ντροπή για τη χώρα η υπόκλιση του κυρίου Γεραπετρίτη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται αν υποκλιθεί σε κανέναν Τούρκο αντιπρόσωπο, σε κανέναν ξένο ηγέτη», πόσο μάλλον σε κάποιοςν που έχει γεωπολιτικές βλέπεις απέναντι στη χώρα μας.

Όπως είπε, «εμείς έχουμε κόκκινες γραμμές. Είμαστε ξεκάθαροι με τις κόκκινες γραμμές. Αυτό που γίνεται σήμερα στα νησιά, ότι δεν αντικαθίσταται ο εξοπλισμός, μας ανησυχεί. Δεν πρέπει να συζητήσουμε συνεκμετάλλευση ΑΟΖ πριν την προσφυγή στη Χάγη. Όχι στην απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι αποτελεί κοινωνική ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο κόσμος έξω που συναντάω, πολλοί από αυτούς δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, μου λένε ότι πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή. Αισθάνονται ότι το 41% έχει γίνει άλλοθι, ότι τους έχει προδώσει. Βλέπω μία αναλγησία από την κυβέρνηση» σημείωσε και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη και στα όσα είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και ότι το περπάτημα κάνει καλό. «Αναρωτιέμαι αυτοί οι άνθρωποι τι σκέφτονται και τα λένε; Έχουν μία αλαζονεία, σαν να έχουν ξεχάσει τι να πάει να πει ότι υπηρετείς κάποιον που δεν έχει την τύχη σου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «το μεγάλο asset του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανεξαρτησία του, όχι εγώ» ενώ συμπλήρωσε ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Ερωτηθείς αν πρέπει να μπει στη Βουλή και να δώσει τη μάχη, απάντησε ότι «οι βουλευτές μας είναι εξαιρετικοί, δεν θα μπω Βουλή. Θέλω να τιμήσω τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο πήχης είναι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, ενώ είπε ότι αν αυτό δεν γίνει, θα το εκλάβει ως κοινωνική ήττα και όχι ως προσωπική.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα και όχι για αμιγώς προσωπική ή κομματική φιλοδοξία. «Θέλουμε να υπηρετήσουμε τον τόπο. Βλέπουμε και εμείς μερικά πράγματα που ο κόσμος μπορεί να μην τα βλέπει ξεκάθαρα ή να δημιουργείται από κάποιο κλίμα που υπάρχει στα κανάλια. Οι οργανώσεις μας έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν από νέα μέλη. Έχουμε μεγαλώσει ως κόμμα».

«Έχουμε περάσει από μία διάσπαση αλλά υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα στις οργανώσεις μας. Τα μέλη μας αισθάνονται ελεύθερα να εκφράσουν την άποψή τους χωρίς λογοκρισία. Οι πρώτες ενδείξεις από την κοινωνία τώρα που έχουμε βρει τον βηματισμό μας, είναι πάρα πολύ θετικές» τόνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε: «Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει βάση συνεργασίας με τον κύριο Ανδρουλάκη. Πρέπει πρώτα να επιλύσει τα ζητήματα της παρακολούθησής του με τον κύριο Μητσοτάκη. Του έχω ήδη προτείνει να κάνει μήνυση εναντίον του κυρίου Μητσοτάκη, του διοικητή της ΕΥΠ, της κυρίας εισαγγελέως. Ας δούμε τι θα γίνει πρώτα εκεί. Στο θέμα των πολιτικών συγκλίσεων, ο κόσμος της κεντροαριστεράς θα μπορεί να βρει το σπίτι του στη σύγχρονη Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με Μάο στον Δημήτρη Κουτσούμπα για τη φράση «αν έψαξαν πολύ να βρουν αυτό το φιντάνι». Αφού του ευχήθηκε περαστικά για την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, είπε: «Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν».

Ερωτηθείς τέλος για την αποχώρηση της Ευγενίας Λουπάκη από το Κόκκινο, απάντησε: «Το Κόκκινο είναι ένα κομματικό ραδιόφωνο που έχει τη δική του διοίκηση. Μπορείτε να απευθύνετε την ερώτηση στη διοίκηση και στους εργαζόμενους του σταθμού. Ως πρόεδρος το μόνο που έχω προλάβει να κάνω είναι να έχω δουλέψει πολύ σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, να κάνω τα αδύνατα δυνατά ώστε οι εργαζόμενοι του σταθμού να μπορούν να πάρουν το δώρο τους τα Χριστούγεννα, εν μέσω μίας πάρα πολύ δύσκολης κατάστασης για το κόμμα μας. Όπως ξέρετε αλλάζουν τα οικονομικά μας από του χρόνου. Θα έχουμε 3 εκατ. ευρώ λιγότερο επιχορήγηση. Είναι πολύ δύσκολες οι οικονομικές συνθήκες για τα κομματικά μέσα και πραγματικά έχω καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας μέχρι στιγμής». Όπως είπε, στόχος είναι προφανώς τα κομματικά μέσα να παραμείνουν σε λειτουργία.

Σχετικά Άρθρα