Ιερώνυμος για Κασσελάκη: “Άσε τον καημένο κι αυτόν”

 Ιερώνυμος για Κασσελάκη: “Άσε τον καημένο κι αυτόν”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε σήμερα και για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως «η Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση για το ζήτημα αυτό. Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας».

Παράλληλα, τον Αρχιεπίσκοπο συνάντησε εξερχόμενο από την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, ο οποίος τον ρώτησε τη γνώμη του για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Περιμένουμε να τεθεί σε συζήτηση ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Αν τεθεί. Αν τεθεί θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε. Αν δεν διαβάσουμε το νομοσχέδιο πως να πούμε αν είμαστε υπέρ ή κατά; Περιμένουμε πρώτα να το διαβάσουμε. Εσύ θα παντρευτείς άλλον;» είπε αρχικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο.

Όταν εκείνος του είπε πως αν ήταν ερωτευμένος με άνδρα θα τον παντρευόταν, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Εγώ δε θα παντρευόμουν».

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ρωτήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον γάμο του στην Αμερική και απάντησε: «Άσε τον καημένο κι αυτόν».

Σχετικά Άρθρα