Ηράκλειο: Βρέθηκαν χειροβομβίδα και όπλα στο μαντρί αμετανόητου εμπόρου ναρκωτικών

 Ηράκλειο: Βρέθηκαν χειροβομβίδα και όπλα στο μαντρί αμετανόητου εμπόρου ναρκωτικών

Έτοιμος για… πόλεμο ήταν ένας παλιός γνώριμος των αρχών ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο στοχευμένης επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε., μετά από πληροφορίες ότι δραστηριοποιείται και πάλι στην διακίνηση ναρκωτικών στο Ηράκλειο, μετά τη σύλληψή του το 2021 για διακίνηση κοκαΐνης για την οποία είχε προφυλακιστεί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διενεργήθηκε, το πρωί της Τετάρτης, σε περιοχή του Μονοφατσίου στον Δήμο Αρχανών- Αστερουσίων ο 40χρονος ύποπτος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε σπίτια και χώρους που χρησιμοποιεί και σε ένα ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του, όπου βρέθηκαν κρυμμένα συνολικά 577 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Στους ίδιους χώρους, βρέθηκαν μια χειροβομβίδα, δυο πιστόλια που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση, ενώ κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένας πυροκροτητής, πέντε γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα πτυσσόμενο κλομπ, οκτώ μαχαίρια και το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

Ο 40χρονος δράστης, που είναι πολύτεκνος, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και παραπέμφθηκε στον ανακριτή στον οποίο θα απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται και σε άλλες παρανομίες.

Σχετικά Άρθρα