Εορταστικό ωράριο: Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 Εορταστικό ωράριο: Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με εορταστικό ωράριο άνοιξαν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη τα καταστήματα της Αθήνας ΄χουν μπει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς από την περασμένη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Αν και απομένουν δέκα μέρες ημέρες για τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές τηρούν ακόμη στάση αναμονής, τονίζοντας ότι η λίστα δώρων έχει γραφτεί αλλά είναι λιτή.

Σύμφωνα με την έρευνα καταναλωτικών τάσεων του Συνδέσμου επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, η δαπάνη αγορών της περιόδου των Χριστουγέννων εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένη.

Οι καταναλωτές αναμένεται να ξοδέψουν γενικά για αγορές 174 ευρώ κατά κεφαλήν, ποσό αυξημένο κατά 20% σε σχέση με τα 146 ευρώ του 2022.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αύξηση αποδίδεται κυρίως στις πληθωριστικές πιέσεις, που καταγράφουν οι τιμές, αλλά και στη μικρή αύξηση που καταγράφει το μέσο εισόδημα των καταναλωτών.

Η πιο «διασκεδαστική» πρεμιέρα είναι αυτή του καλαθιού του Αϊ Βασίλη, που είναι γεμάτο από σήμερα στα καταστήματα παιχνιδιών με τιμές μειωμένες σε σχέση με πέρσι έως και 30%.

Στο καλάθι συμμετέχουν επιχειρήσεις με τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και εθελοντικά μικρότερα καταστήματα, ενώ τα προϊόντα θα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα. Κλειστά θα παραμείνουν 25, 26 Δεκεμβρίου, 1 και 2 Ιανουαρίου.

Σχετικά Άρθρα