Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ένταση στη δίκη λόγω αποχής των δικηγόρων

 Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ένταση στη δίκη λόγω αποχής των δικηγόρων

Η δίκη των δύο κατηγορουμένων σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα, 15 Δεκεμβρίου.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου έδωσε το παρών, ωστόσο εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων δημιουργήθηκε ζήτημα εντός της δικαστικής αίθουσας και έντονος διάλογος δικηγόρων με την έδρα. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό έχει ήδη αναβληθεί μία φορά τον περασμένο Ιανουάριο. Οι δύο καταστηματάρχες καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Σήμερα, η πρόεδρος έκανε λόγο για άδεια προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση, αλλά ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε πως δεν ήταν ενήμερος και πως ο ίδιος δεν έχει ανάλογη άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο στον οποίον ανήκει. Στη συνέχεια προσήλθε και ο δικηγόρος του δεύτερου κατηγορούμενου δηλώνοντας επίσης αδυναμία λόγω της αποχής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε επίσης πως ακόμα μια άλλη δικηγόρος είναι ασθενής, και πως εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων αρκετοί μάρτυρες δεν προσήλθαν. «Το αίτημα λοιπόν που προβάλω τώρα είναι ασθένεια και δεύτερον λείπουν ουσιώδεις μάρτυρες που δεν μπορεί να γίνει διαδικασία» είπε η δικηγόρος της οικογένειας.

Κατόπιν επικράτησε ένταση σε σημείο που η πρόεδρος είπε: «Δεν είναι εδώ το γραφείο του δικηγορικού συλλόγου. Στο δικαστήριο απευθύνεστε». Ο δε εισαγγελέας τόνισε πως «Ο ΔΣΑ γι’ αυτή την υπόθεση χορήγησε άδεια. Όσον αφορά την ασθένεια είναι άλλο θέμα, όσον αφορά το αίτημα αναβολής, να απορριφθεί».

«Απορρίπτει αίτημα αναβολής συνηγόρων δεύτερου κατηγορουμένου και συνηγόρου παρισταμένων προς υποστήριξη της κατηγορίας» ανέφερε η πρόεδρος ενώ η δικηγόρος του δεύτερου κατηγορουμένου απάντησε «θα μας υποχρεώσετε να κάνουμε μια δίκη χωρίς άδεια; Δεν παρίσταμαι. Δεν έχει δικηγόρο».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος είπε πως την άδεια την έδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αλλά ο ίδιος ανήκει στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά. «Κα. πρόεδρε, δεν είμαι μικρό παιδί να μου χτυπάτε το χέρι και να μου μιλάτε με μια διάθεση επιβολής», είπε.

Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή.

Σχετικά Άρθρα