Δείγμα γραφής θετικό…

 Δείγμα γραφής θετικό…

Από την προσβολή του Ρίσι Σούνακ στον πρωθυπουργό και την υπόθεση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα μέχρι την στάση απέναντι στην επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν και τον ελληνοτουρκικό διάλογο, ο Στέφανος Κασσελάκης επέδειξε στάση αρκούντως συναινετική και αυτό φαίνεται πως συνιστά την συνέχεια της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα στα μείζονα (εθνικά) θέματα.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στελέχη της Ν.Δ, είτε κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυαν επιθέσεις περί “εθνικής εξαίρεσης”, ή ακόμα και διολίσθησης σε πολιτικές υπέρ των τουρκικών συμφερόντων. Ακόμα βοά η ρήση του βουλευτή και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη ότι “πιστεύω τον Ερντογάν και όχι τον (πρωθυπουργό) Τσίπρα”.

Υπάρχουν, ωστόσο, δύο δείγματα γραφής που πιστώνονται στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αποκαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη ως προς τον τρόπο που χειριζόταν τέτοια θέματα η αξιωματική αντιπολίτευση. Πρώτον, το γεγονός ότι ψηφίζει -ως φαίνεται- τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού. Δεύτερον, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην περίπτωση της οπαδικής βίας και κυρίως στην επίθεση του στρατού των χούλιγκανς στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού. Το ίδια βράδυ έστειλε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και την επόμενη μέρα πήγε ο ίδιος. Η δε δήλωσή του για τα θέματα ασφάλειας απέχει πολύ από την μάλλον φοβική στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Ενδιαφέροντα δείγματα γραφής…

Σχετικά Άρθρα