Σάντσεθ: “Ιστορική μέρα για Ευρώπη και Ουκρανία” – Χαιρετίζει την απόφαση ο Σολτς

 Σάντσεθ: “Ιστορική μέρα για Ευρώπη και Ουκρανία” – Χαιρετίζει την απόφαση ο Σολτς

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΕΕ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «ιστορική ημέρα». «Η σημερινή είναι μια ιστορική ημέρα για την Ευρώπη», γράφει ο Σάντσεθ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). «Θα ήθελα να συγχαρώ την Ουκρανία και τη Μολδαβία για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξή τους στην ΕΕ», αναφέρει στο μήνυμά του.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Χαιρετίζουμε επίσης τη χορήγηση στη Γεωργία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, καθώς και την πρόοδο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης».

Σολτς: Ουκρανία και Μολδαβία ανήκουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς έκρινε απόψε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία συνιστά «μια ισχυρή ένδειξη υποστήριξης» και παρέχει «προοπτική» στη χώρα αυτήν.

«Μόλις αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και επίσης με τη Μολδαβία. Είναι σαφές ότι αυτές οι χώρες ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Σχετικά Άρθρα