Ρέντη: Κοντά στον “καθοδηγητή” οι Αρχές – Νέα στοιχεία

 Ρέντη: Κοντά στον “καθοδηγητή” οι Αρχές – Νέα στοιχεία

Πολύ κοντά φαίνεται ότι είναι οι Αρχές, και στον λεγόμενο καθοδηγητή των επεισοδίων στου Ρέντη που είχαν σαν αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού, αλλά στους υπόλοιπους χούλιγκανς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους όλα τα κομμάτια και συνθέτουν το παζλ της οπαδικής βίας.

Έχουν μαρτυρίες, αλλά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που πήραν μετά από άδεια από έδωσαν οι εισαγγελικές αρχές και, αυτό που περιμένουν, ως τελευταίο στοιχείο, είναι τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Υπενθυμίζεται ότι, το υλικό που είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί ήταν πολύ, ενώ υπάρχει και το υλικό που είχαν πάρει από DNA και αποτυπώματα από τους προσαχθέντες.

Αυτό είναι και το τελευταίο στοιχείο ενώ χρειάζεται και λίγος περισσότερος χρόνος στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Άρα, μετά θα έχουν μπροστά τους όλο το παζλ για να δοθεί το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι συλλήψεις. Οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία αρκετά για άτομα τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού, εκτός του 18χρονου που πετούσε ναυτικές φωτοβολίδες και εμπρηστικές μολότοφ και αναμένεται να κατηγορηθούν κι άλλα άτομα τα οποία συμμετείχαν στη συγκεκριμένη ομάδα.

Σύμφωνα δε με το MEGA, τα αποτελέσματα από τα τεστ για πυρίτιδα από τα δάχτυλα του 18χρονου ήταν θετικά. Με άλλα λόγια επιβεβαιώθηκε πως ο 18χρονος είχε χρησιμοποιήσει φωτοβολίδα το βράδυ των επεισοδίων. Ο δικηγόρος του, υποστήριξε πως πρόθεση του 18χρονου ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα στον αέρα.

Ξέρουν ποιος είναι ο «καθοδηγητής»

Όσον αφορά τον καθοδηγητή των επεισοδίων, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει και επανεξετάζουν κάποιες μαρτυρίες. Πιο συγκεκριμένα, όταν συνελήφθη ως 18χρονος, υπήρχαν κάποιες μαρτυρίες και καταθέσεις στη δικογραφία που είχε συνταχθεί. Μόνο που τα άτομα αυτά τώρα τα κοιτάζει η ασφάλεια, με βάση τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της, με διαφορετικό μάτι. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία που έχει για τον καθοδηγητή είναι ότι είναι κάτω από 30 ετών, οι Αρχές θεωρούν ότι γνωρίζουν ποιος είναι και ψάχνουν να βρουν τα στοιχεία για να μπορέσουν να τον «δέσουν» και δικογραφικά.

Σχηματίζεται δικογραφία η οποία προφανώς θα συσχετιστεί αύριο με την απολογία του 18χρονου. Το άτομο αυτό, που θεωρείται από την αστυνομία ο καθοδηγητής, λοιπόν, έχει και στο παρελθόν απασχολήσει με δύο ή τρεις ποινικές δικογραφίες για θέματα χουλιγκανισμού. Επίσης, ερευνάται η εμπλοκή του σε ένα μαχαίρωμα σε βάρος ενός άλλου φιλάθλου αντίπαλης ομάδας πριν από μερικά χρόνια στα δυτικά προάστια. Για τις ελληνικές Αρχές, αυτή τη στιγμή, αυτό το πρόσωπο θεωρείται ο καθοδηγητής. Όσον αφορά τα αρχηγικά μέλη, επίσης έχουν εικόνα ποια είναι αυτά τα άτομα, τα οποία επίσης τους έχουν απασχολήσει στο παρελθόν.

Σχετικά Άρθρα