Μπρατάκος: Ο προϋπολογισμός υπηρετεί το όραμα για μια Ελλάδα που πάει μπροστά

 Μπρατάκος: Ο προϋπολογισμός υπηρετεί το όραμα για μια Ελλάδα που πάει μπροστά

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, δίνει έμφαση στην σύγκρουση με τις παθογένειες του παρελθόντος, τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο Γιάννης Μπρατάκος.

Όπως είπε, «ο νέος προϋπολογισμός αποδεικνύει προσήλωση στις ράγες της δημοσιονομικής σταθερότητας, υπηρετεί την αναπτυξιακή πολιτική και την κοινωνική συνοχή». Επιπλέον, όπως είπε, «υπηρετεί το όραμα για μία Ελλάδα που πάει μπροστά, που ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις και προωθεί τα δίκαια».

Ο κ. Μπράτακος τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια δίνονται οριζόντιες αυξήσεις στον βασικό μισθό δημοσίων υπαλλήλων ενώ προβλέπονται και αυξήσεις στους πιλότους αεροσκαφών πυροσβεστικού σώματος. Αναφερόμενος και στις άλλες αλλαγές που φέρνει ο προϋπολογισμός του ‘24 μίλησε για την αναμόρφωση μισθολογίου γιατρών, το ξεπάγωμα τριετιών στον ιδιωτικό τομέα ενώ προβλέπεται και νέα αύξηση στις συντάξεις.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σημείωσε ότι γίνονται συντονισμένες παρεμβάσεις για καταπολέμηση φοροδιαφυγής και υπογράμμισε ότι δεν επιβάλλεται κανένας νέος φόρος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης. «Από αυτούς που δήλωσαν κανονικά τα εισοδήματά τους, δεν θα δώσουν ούτε ευρώ παραπάνω, αντιθέτως προβλέπονται φοροελαφρύνσεις», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην ακρίβεια, παραδέχθηκε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα και ανέφερε τους τομείς δράσης: την επιβολή πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης και την εντατικοποίηση ελέγχων για αθέμιτη κερδοφορίας.

Σχετικά Άρθρα